Στ. Θεοδωρίδης (Costa Navarino): Οι προβλέψεις για τα έσοδα και η προοπτική ανάκαμψης σε 2-3 χρόνια

Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ (Costa Navarino) μιλά στο Fortune για το restart της εταιρείας σε συνέχεια της άρσης των περιοριστικών μέτρων σε διεθνείς μεταφορές και καταλύματα, για την επένδυση σε αυστηρά πρότυπα υγιεινής και εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και για τις δυσκολίες της πανδημίας που προμηνύουν μέτρια έσοδα φέτος και ανάκαμψη σε 2-3 χρόνια.

H Costa Navarino, ένας διεθνής τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Μεσσηνία, ετοιμάζεται για την επανεκκίνηση της δραστηριότητάς του, υπό αυστηρά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στις υποδομές των ξενοδοχείων The Westin Resort Costa Navarino και The Romanos, a Luxury Collection Resort.

Ανοίγει για το κοινό στο τέλος της εβδομάδας, 19 Ιουνίου και υπόσχεται νέες εμπειρίες αλλά και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, όπως αναφέρει στο Fortune ο Στέφανος Θεοδωρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ.

Αναφορικά με την έκβαση της σεζόν για την ΤΕΜΕΣ αλλά και για την επόμενη μέρα στην ξενοδοχειακή αγορά συνολικά, τονίζει ότι στόχος για τη φετινή χρονιά είναι οι επισκέπτες του συγκροτήματος να απολαύσουν ξένοιαστες διακοπές και να είναι ασφαλείς, όπως και οι συνεργάτες της εταιρείας.

Δεν παραβλέπει ωστόσο τις δυσκολίες. “Εμπορικά, η χρονιά θα είναι δύσκολη, με μέτρια αποτελέσματα στα έσοδα. Θα χρειαστούν 2-3 χρόνια για να επανέλθουμε εκεί που ήμασταν το 2019 κι αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί από τις πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών, από το πόσο σύντομα θα αρθούν οι περιορισμοί διεθνώς, από την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς και από το πόσο σύντομα θα βρεθεί η θεραπεία και το εμβόλιο για την καταπολέμηση του ιού”, προσθέτει χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρίδης.

Τα πρωτόκολλα

Μέχρι τότε όμως απαιτείται επαγρύπνηση. “Η υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και των συνεργατών μας, είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας. Για το λόγο αυτό, έχουμε λάβει ενισχυμένα μέτρα, πέραν των πρωτοκόλλων που απαιτούνται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ) και από τις Ελληνικές Αρχές”, αναφέρει σχετικά ο κ. Θεοδωρίδης, δίνοντας το στίγμα σε μια κρίσιμη συγκυρία που επανεκκινεί η τουριστική αγορά με την επόμενη φάση “ξεκλειδώματος” σε αερομεταφορές και εποχιακά καταλύματα.

Εξηγεί καταρχήν ότι τα ξενοδοχεία έχουν υιοθετήσει το σύστημα που ανέπτυξε η Marriott, “Commitment to Cleanliness”, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ενισχυμένα πρωτόκολλα καθαριότητας, επαφής με τους επισκέπτες και εκπαίδευσης του προσωπικού. Μάλιστα σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία προχώρησε και σε πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού για απολυμάνσεις, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρίδη.

“Στην Costa Navarino έχουμε αναπτύξει επιπλέον μέτρα, όπως: πλήρη ιατρική και νοσηλευτική ομάδα που θα λειτουργεί 24/7, μοριακά τεστ στο προσωπικό σε τακτά διαστήματα, τα οποία θα είναι διαθέσιμα και στους επισκέπτες των ξενοδοχείων μας εάν το επιθυμούν. Επίσης, θα γίνεται θερμομέτρηση σε όλους (επισκέπτες, συνεργάτες, προμηθευτές), κάθε φορά κατά την είσοδό τους”, προσθέτει απαριθμώντας τις ενέργειες στις οποίες προέβη η διοίκηση προκειμένου να εξασφαλίσει τα υψηλότερα δυνατά standards υγειονομικής ασφάλειας στις εγκαταστάσεις των ξενοδοχείων της.

Ως εκ τούτου, πιστεύει ότι η Costa Navarino είναι ένας ιδανικός προορισμός για φέτος το καλοκαίρι, καθώς ανταποκρίνεται πλήρως στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. “Έχει εύκολη οδική πρόσβαση, άπλετους χώρους και ιδιωτικότητα, άμεση επαφή με τη φύση και πολλές επιλογές για υπαίθριες δραστηριότητες. Στοιχεία που αναζητούν οι ταξιδιώτες στη νέα πραγματικότητα”, αναφέρει μεταξύ άλλων.

Επίσης, είναι ενδεικτικό ότι οι εγκαταστάσεις και οι δραστηριότητες στο Navarino Dunes αναπτύσσονται με μεγάλη διασπορά μεταξύ τους και βρίσκονται σε μία συνολική έκταση 1.300 στρεμμάτων εξασφαλίζοντας ασφάλεια και ιδιωτικότητα.