Στα 2,1 εκατ. η συνολική επιβατική κίνηση της Aegean Airlines-Olympic Air το α΄τρίμηνο

Στα 2,1 εκατ. η συνολική επιβατική κίνηση της Aegean Airlines-Olympic Air το α΄τρίμηνο
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η αύξηση προήλθε εξολοκλήρου από το δίκτυο εξωτερικού.

Αύξηση 5% παρουσίασε η συνολική επιβατική κίνηση της Aegean Airlines και της Olympic Air το πρώτο τρίμηνο του 2017, φτάνοντας τους 2,1 εκατ. επιβάτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η αύξηση προήλθε εξολοκλήρου από το δίκτυο εξωτερικού με την ενίσχυση και ωρίμανση των προορισμών και τη βελτίωση της διείσδυσης σε αγορές του εξωτερικού να αποδίδουν καρπούς, καθώς η κίνηση εξωτερικού αυξήθηκε κατά 17% και ανήλθε σε 1,1 εκατ. επιβάτες.

Στο εσωτερικό, η κίνηση μειώθηκε κατά 6% σε 1 εκατ. επιβάτες, καθώς η δραστηριότητα προσαρμόστηκε στη χαμηλότερη ζήτηση της εσωτερικής αγοράς, με χαμηλότερους ναύλους, λιγότερες πτήσεις και καλύτερες πληρότητες.

Είναι σημαντικό ότι στο σύνολο του δικτύου, συμπεριλαμβάνοντας και το εσωτερικό, οι πληρότητες βελτιώθηκαν σημαντικά κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες σε 76%, ιστορικά υψηλά επίπεδα για χειμερινή περίοδο.

Υπενθυμίζεται, ότι Aegean και Olympic Air μετέφεραν 12,5 εκατομμύρια επιβάτες το 2016, με το πρόγραμμα δρομολογίων το 2017 να καλύπτει ένα δίκτυο 145 προορισμών, 112 εξωτερικού και 33 εσωτερικού, σε 40 χώρες.

«Πετύχαμε σημαντικά υψηλότερες πληρότητες τον χειμώνα, με προσφορές σε ναύλους που δίνουν την ευκαιρία για οικονομικότερα ταξίδια σε ένα μεγαλύτερο δίκτυο με πολλές επιλογές. Η ποιότητα του προϊόντος συνεχίζει να αναγνωρίζεται θετικά από τους επιβάτες σε περισσότερες αγορές εξωτερικού. Η εσωτερική ζήτηση, αλλά και η εποχικότητα του τουρισμού, εξακολουθεί και παραμένει αδύναμη το χειμώνα, οπότε και κατά ανάγκη ένα αρκετά σημαντικό μέρος του στόλου μας υποαπασχολείται, επηρεάζοντας αρνητικά τα οικονομικά αποτελέσματα. Η εξέλιξη των πληροτήτων, καθώς και οι προκρατήσεις για την καλοκαιρινή περίοδο, που αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες στη διαμόρφωση των οικονομικών μας επιδόσεων, είναι πολύ ενθαρρυντικές για την εξέλιξη της χρονιάς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean, Δημήτρης Γερογιάννης.