Στα 21 τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού χωρίς καμία ανθρώπινη απώλεια το τελευταίο 24ωρο

Στα 21 τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού χωρίς καμία ανθρώπινη απώλεια το τελευταίο 24ωρο
Γιατρός του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία βαδίζει σε διάδρομο του νοσοκομείου , Αθήνα Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013. Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το νοσοκομείο, συνομίλησε και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του χώρου της υγείας από το ΔΣ του νοσοκομείου και του σωματείου των εργαζομένων σε αυτό και μίλησε σε συγκέντρωση του προσωπικού που πραγματοποίηθηκε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από το σύνολο των 3.287 κρουσμάτων τα 725 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό.

Εικοσιένα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID-19, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.287 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 54,9% άνδρες.

Από το σύνολο των 3.287 κρουσμάτων, 725 (22,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.836 (55,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 190 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 8 (87,5% άνδρες).

ΠΟΥ-Κορωνοϊός: Ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων καταγράφηκαν την Κυριακή σε όλο τον κόσμο

Τουλάχιστον 183.000 νέα κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν χθες Κυριακή σε 24 ώρες σε όλο τον κόσμο, οι περισσότερες νέες μολύνσεις που έχουν καταγραφεί σε μία μόνο ημέρα μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επόμενη μεγάλη πρόκληση είναι η αύξηση της παραγωγής και της διανομής της δεξαμεθαζόνης, του πρώτου φαρμάκου που φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο θανάτου σε ασθενείς με σοβαρά ασθενείς με Covid-19.

Σύμφωνα με καταμετρήσεις του πρακτορείου Reuters και του Γαλλικού Πρακτορείου τα κρούσματα του κορονοϊού παγκοσμίως ξεπέρασαν σήμερα τα 9.000.000.