Στα 26 δολάρια η τιμή της μετοχής του Twitter

Στα 26 δολάρια η τιμή της μετοχής του Twitter

Πρεμιέρα με ζωηρό ενδιαφέρον των επενδυτών για το δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης στη Wall Street. 

Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Twitter θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με τη IPO μετοχή του να αποτιμάται στα 26 δολάρια ανά μονάδα, σύμφωνα με ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό του κοινωνικού δικτύου (@ twitter). H τελική τιμή της μετοχής, ύστερα από ισχυρή ζήτηση των επενδυτών, ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για 23 έως 25 δολάρια, με το Twitter να σκοπεύει να εισάγει 70 εκατομμύρια μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, που του επιτρέπει να αυξήσει τα έσοδα του στο ποσό του 1,82 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Έχει επιπλέον δικαίωμα επιλογής (οver-allotment) για 10,5 εκατομμύρια μετοχές που θα μπορούν να προσφερθούν εντός 30 ημερών εάν το απαιτήσει η ζήτηση, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό που μπορεί να αποκομίσει η εταιρεία στα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ορισμένοι αναλυτές μάλιστα εκτιμούν ότι οι μετοχές του Twitter θα εμφανίσουν ένα μικρό «άλμα» στην τιμή τους κατά την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσης. Αυτό οφείλεται στον ενθουσιασμό των επενδυτών για το Twitter , το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται για τα 230 εκατομμύρια χρήστες, συμπεριλαμβανομένων πολλών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, αλλά και άλλων προσωπικοτήτων. Ο ενθουσιασμός αυτός είναι υπαρκτός και ισχυρός παρότι το συγκεκριμένο δίκτυο microblogging δεν έχει θετικό ισοζύγιο εμφανίζοντας ζημίες.

Διαβάστε ακόμη:  Η μεγάλη εβδομάδα του Twitter

Ο Ντέιβιντ Μένλοου πρόεδρος της εταιρείας ερευνών IPO Finance, είπε ότι είναι απίθανο η μετοχή του Twitter να ανέβει αρχικά, αλλά ένα μικρό άλμα είναι πολύ πιθανό.« Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να δούμε τις μετοχές να αυξάνονται κατά 10%, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλοί αρνητές εκεί έξω που πιστεύουν ότι η μετοχή είναι υπερτιμημένη », είπε ο Μένλοου.

Το Twitter επί του παρόντος έχει επικεντρωθεί στην αποφυγή των παγίδων στις οποίες «έπεσε» το Facebook στη δημόσια εγγραφή του τον περασμένο Μάιο. Το Facebook είχε αυξήσει τόσο τον αριθμό των μετοχών όσο και το εύρος των τιμών λίγο πριν το δημόσιο ντεμπούτο του , γεγονός που προκάλεσε τη συνεχή μείωση στην τιμή της μετοχής της . Οι μετοχές χρειάστηκαν περισσότερο από ένα χρόνο για να ανακτήσουν την τιμή IPO των 38 δολάρια. Η εταιρεία κινείται πιο συντηρητικά από το Facebook και επέλεξε να ενταχθεί στο New York Stock Exchange και όχι στον Nasdaq Το Twitter θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το σύμβολο “TWTR “.

Ποιος θα πλουτίσει από το Twitter;