Στα 4,7 δισ. ευρώ τα έσοδα της Prada το 2023 – Στήριγμα από την Ασία και την Miu Miu

Στα 4,7 δισ. ευρώ τα έσοδα της Prada το 2023 – Στήριγμα από την Ασία και την Miu Miu
This picture taken on December 19, 2017 shows a logo outside the fashion house and luxury goods Prada shop on the Avenue Montaigne in Paris, ahead of Christmas. (Photo by STEPHANE DE SAKUTIN / AFP) Photo: AFP
Στο σύνολο του 2023, οι πωλήσεις στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού αυξήθηκαν κατά 24%.

Τα έσοδα του ιταλικού ομίλου πολυτελείας Prada αυξήθηκαν κατά 17% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες το 2023 χάρη στην ανάπτυξη στην Ασία και την εξαιρετική απόδοση της μάρκας Miu Miu.

Ο όμιλος ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 4,7 δισ. ευρώ πέρυσι, μετά από ένα «πολύ θετικό» τέταρτο τρίμηνο, το οποίο επίσης παρουσίασε αύξηση πωλήσεων κατά 17%.

Στο σύνολο του 2023, οι πωλήσεις στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού αυξήθηκαν κατά 24%, η Ευρώπη αυξήθηκε κατά 14% μετά την επιβράδυνση του δεύτερου εξαμήνου και οι πωλήσεις στην Αμερική παρέμειναν αμετάβλητες.

Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη της Prada αυξήθηκαν κατά 26% σε 1,06 δισ. ευρώ πέρυσι.

«Όπως και με το 2023, ενώ η τριμηνιαία πορεία ανάπτυξης μπορεί να μην είναι γραμμική κατά τη διάρκεια του έτους, διατηρούμε τη σταθερή φιλοδοξία μας να επιτύχουμε σταθερή, βιώσιμη ανάπτυξη πάνω από την αγορά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Prada, Αντρέα Γκέρα, στην ανακοίνωση.

Ο όμιλος, στον οποίο ανήκει η ομώνυμη μάρκα καθώς και οι Miu-Miu, Church’s και Car Shoe, πρότεινε διανομή 0,137 ευρώ ανά μετοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com