Στα 96 δισ. δολ. η περιουσία του CEO της Binance

Στα 96 δισ. δολ. η περιουσία του CEO της Binance
Binance logo displayed on a phone screen and representation of cryptocurrencies are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on June 28, 2021 (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP

Το ποσό ρεκόρ των 96 δισ. δολ. αγγίζει η περιουσία του CEO του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Binance, Changpeng Zhao, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι αναλυτές του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων λαμβάνουν υπόψη μόνο τα «πραγματικά» περιουσιακά στοιχεία κατά την αξιολόγηση τους: fiat χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ακίνητα, τίτλους κ.λπ.

Με άλλα λόγια, τα κρυπτονομίσματα δεν περιλαμβάνονται στην αξιολόγηση.

Ως εκ τούτου, η περιουσία του Changpeng Zhao είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερη. Mute

Νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Binance είπε ότι κατέχει μόνο δύο κρυπτονομίσματα στο χαρτοφυλάκιό του: BTC και BNB.

Έφτιαξε επίτηδες ένα τέτοιο συγκεντρωμένο χαρτοφυλάκιο – ο Zhao δεν θέλει η ιδιοκτησία οποιουδήποτε νομίσματος να επηρεάζει τις αποφάσεις του σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της Binance.

Σημειώστε ότι το περασμένο έτος η τιμή του BNB αυξήθηκε κατά 1.300%. Επί του παρόντος, ο Zhao βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης του Bloomberg για τους δισεκατομμυριούχους κρυπτονομισμάτων.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ανώνυμος δημιουργός του Bitcoin, Satoshi Nakamoto – εδώ οι αναλυτές παρέκκλιναν από τον κανόνα τους για να λάβουν υπόψη μόνο τα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία και μέτρησαν 1,1 εκατομμύρια BTC, τα οποία, κατά πάσα πιθανότητα, κατέχει ο Nakamoto.

Ο διευθύνων σύμβουλος της FTX, Sam Bankman-Fried, βρίσκεται στην τρίτη θέση με 15,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως το ανταλλακτήριο Binance ιδρύθηκε το 2017.