Στα χέρια της Hays Travel τα 555 ταξιδιωτικά γραφεία της Thomas Cook

Στα χέρια της Hays Travel τα 555 ταξιδιωτικά γραφεία της Thomas Cook
epa03033219 (FILE) A file photograph dated 22 September 2004 shows the logo of travel and tourism giant Thomas Cook on the engines of two passenger planes at the Frankfurt airport, Germany. Reports state on 14 December 2011 that travel company Thomas Cook has announced a 472.5 million euro annual loss for the year to the end of September and it would close 200 stores from its 1,300 outlets over the coming two years. EPA/FRANK MAY
Με την κίνηση αυτή σώζονται 2.500 θέσεις εργασίας.

Η εταιρεία Hays Travel θα αγοράσει τα καταστήματα του βρετανικού τουριστικού πρακτορείου Thomas Cook, σώζοντας έως 2.500 θέσεις εργαζομένων του, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική υπηρεσία που είναι αρμόδια για τις πτωχεύσεις επιχειρήσεων. Η Thomas Cook, η παλαιότερη ταξιδιωτική εταιρεία του κόσμου, κατέρρευσε τον περασμένο μήνα και οι επιχειρηματικές μονάδες της στη Βρετανία οδηγήθηκαν σε εκκαθάριση.

Η Hays Travel θα αγοράσει και τα 555 ταξιδιωτικά γραφεία και θα επιδιώξει να απασχολήσει ξανά πρώην εργαζόμενους της Thomas Cook, σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας για τις πτωχεύσεις. Η Hays Travel είναι ιδιωτική εταιρεία, την οποία κατέχουν και διαχειρίζονται από κοινού ο διευθύνων σύμβουλος John Hays και η πρόεδρος Irene Hays.

Η εταιρεία, που έχει μία ιστορία 40 ετών, με την έδρα της στο Σάντερλαντ της Βορειοανατολικής Αγγλίας, είχε πωλήσεις άνω του 1 δισ. στερλινών το 2018. «Αποτελεί καθοριστική εξέλιξη για εμάς, σχεδόν τριπλασιάζοντας τον αριθμό των καταστημάτων μας και διπλασιάζοντας τους εργαζόμενούς μας – και για τον κλάδο, ο οποίος θα διατηρήσει μερικούς από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους του», δήλωσε ο John Hays σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της εταιρείας.