Στα χέρια της Minoan Group η βρετανική Martin Singer Travel

Στα χέρια της Minoan Group η βρετανική Martin Singer Travel

Σημαντικές εξαγορές σε μια ήδη θερμή τουριστική σεζόν. 

Άλλη μια σημαντική εξαγορά συντελείται στον κλάδο του τουρισμού, σε μια ήδη θερμή τουριστική σεζόν. Όπως έγινε γνωστό από τη διοίκηση του ομίλου εταιρειών Minoan Group, η θυγατρική του που δραστηριοποιείται στον ταξιδιωτικό κλάδο Stewart Travel Ltd, εξαγόρασε την ταξιδιωτική επιχείρηση Martin Singer Travel, μια επιτυχημένη κερδοφόρο εταιρεία που δραστηριοποιείται στο Aberdeen.

Το Aberdeen θεωρείται στις μέρες μας η πιο αναπτυσσόμενη πόλη στο χώρο των επαγγελματικών ταξιδιών της Βρετανίας και η Stewart Travel έχει ήδη ξεκινήσει τη διαφημιστική της καμπάνια στην ευρύτερη περιοχή. Χάρη σε αυτή την στρατηγικής σημασίας εξαγορά, ο όμιλος αποκτά παρουσία στις μεγαλύτερες πόλεις της Σκωτίας.

H Martin Singer Travel είχε κύκλο εργασιών 2,7 εκατ. ευρώ για τη χρήση που έληξε στις 31/10/2013 με προ φόρων κέρδη περίπου 160.000 ευρώ. Η εξαγορά της ύψους 300.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε με ίδια κεφάλαια του Ομίλου ενώ το τελικό τίμημα θα εξαρτηθεί από την κερδοφορία της επιχείρησης κατά το πρώτο έτος μετά την εξαγορά με ανώτατο τίμημα το ποσό των 600.000 ευρώ. Το νέο απόκτημα του ομίλου έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τις επιτυχημένες εξαγορές στο χώρο των ταξιδιωτικών γραφείων, στις οποίες έχει επιδοθεί τα τελευταία χρόνια. Η Martin Singer Travel θα ενταχθεί άμεσα στο δίκτυο της Stewart Travel διαθέτοντας όλες τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του δικτύου. Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής ο όμιλος εταιρειών Minoan Group έχει εξαγοράσει 8 ταξιδιωτικές εταιρείες που έχουν ενοποιηθεί σε μια επιχείρηση υπό το σήμα της Stewart Travel με κύκλο εργασιών περίπου 61,5 εκατ. ευρώ για το 2013.

Ο Duncan Wilson, διευθύνων σύμβουλος της Minoan Group εξέφρασε την ικανοποίησή του και τόνισε πως η διοίκηση του ομίλου είναι πολύ ευχαριστημένη που αποκτά παρουσία στο Aberdeen, συνεχίζοντας τις επιτυχείς κινήσεις του Ομίλου σε μια πόλη ιδιαιτέρως δραστήρια επιχειρηματικά στη Βρετανία.

Από την πλευρά του ο Christopher Egleton, πρόεδρος της Minoan Group δήλωσε πως η εξαγορά της Martin Singer Travel ενισχύει τη δυναμική του ταξιδιωτικού τομέα του Ομίλου και πως οι επενδύσεις στην Ελλάδα, που αφορούν σε θέρετρο 5 αστέρων στην Κρήτη, υλοποιούνται χωρίς καθυστερήσεις. «Είναι σημαντική η σταδιακή εδραίωση του Ομίλου μας στον ταξιδιωτικό κλάδο, την ίδια στιγμή που σημειώνονται σημαντικά γεγονότα που επηρεάζουν θετικά και τον τουριστικό κλάδο του Ομίλου μας, καθώς οι έως τώρα εξελίξεις δείχνουν ότι θα ολοκληρωθεί επιτυχώς η πρώτη και ιδιαίτερα σημαντική φάση της επένδυσής μας ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ στη Σητεία Κρήτης».

Σε πρόσφατη μάλιστα ανακοίνωσή της η Minoan Group είχε γνωστοποιήσει ότι το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε την στρατηγική περιβαλλοντική εκτίμηση για το έργο του Ομίλου στην Κρήτη, ύστερα από την ομόφωνη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη: 

Σπάει κάθε ρεκόρ ο τουρισμός στην Ελλάδα

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε στο ταξίδι

Οι τουρίστες με τα πιο «γερά» πορτοφόλια