Στα «χέρια» της Tesco η Booker Group έναντι 4,66 δισ. δολαρίων

Στα «χέρια» της Tesco η Booker Group έναντι 4,66 δισ. δολαρίων
Photo:

Η βρετανική αλυσίδα σούπερ-μάρκετ σημείωσε πως η συμφωνία αυτή θα ωφελήσει τους πελάτες και το προσωπικό της, ενώ θα δημιουργήσει αξία για τους μετόχους.

Η Tesco, η μεγαλύτερη εταιρεία σούπερ-μάρκετ στη Βρετανία με βάση το μερίδιο της αγοράς, συμφώνησε να εξαγοράσει την Booker Group Plc έναντι 3,7 δισ. στερλίνων (4,66 δισ. δολαρίων).

Η βρετανική αλυσίδα σούπερ-μάρκετ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει εκ νέου να πληρώνει μερίσματα στην χρήση 2018, αντανακλώντας την βελτιωμένη επίδοση της εταιρείας. Σημειώνεται ότι την τελευταία φορά που κατέβαλε μέρισμα ήταν τον Δεκέμβριο του 2014.

Ακόμη, η Tesco τόνισε πως η συμφωνία για την Booker θα ωφελήσει τους πελάτες και το προσωπικό της ενώ θα δημιουργήσει αξία για τους μετόχους. Οι δυο εταιρείες αναμένεται να εμφανίσουν συνέργειες προ φόρων κερδών τουλάχιστον 200 εκατ. στερλίνων ετησίως τον τρίτο χρόνο της ολοκλήρωσης της συμφωνίας και συνέργειες εσόδων τουλάχιστον 25 εκατ. στερλίνων ετησίως.

Από την πλευρά τους, οι μέτοχοι της Booker θα λάβουν 0,861 νέες μετοχές της Teco και 42,6 πένες σε μετρητά για κάθε μετοχή, κατέχοντας το 16% του συγχωνευμένου ομίλου.