Στα χέρια των θεσμών η ελληνική λίστα

Στα χέρια των θεσμών η ελληνική λίστα

Έγινε ένα πρώτο καλό βήμα αναφέρουν πηγές της Ευρωζώνης για το ελληνικό κείμενο. 

«Εγκαίρως» ελήφθη η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις από την ελληνική κυβέρνηση, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με ανάρτησή της στο twitter, η εκπρόσωπος του γνωστοποίησε πως η λίστα με τα μέτρα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, έχει ληφθεί εγκαίρως. Επίσης, την είδηση επιβεβαίωσε και ο Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος και αυτός της Κομισιόν, ο οποίος ανέφερε πως η λίστα από την Ελλάδα έχει ληφθεί.

Tο ελληνικό υπουργείο οικονομικών απέστειλε γύρω στα μεσάνυχτα τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις σε Κομισιόν, ΔΝΤ και ΕΚΤ, αναφέρει πηγή της ΕΕ, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η Αθήνα έστειλε τον επίμαχο κατάλογο τα μεσάνυχτα.

«Κατά την άποψη της Επιτροπής, αυτή η λίστα είναι επαρκώς περιεκτική ώστε να αποτελέσει αποδεκτό σημείο εκκίνησης για μία επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης», δήλωσε η πηγή. «Είμαστε ιδιαιτέρως ενθαρρυμένοι από την ισχυρή δέσμευση για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς», πρόσθεσε η πηγή.

Η λίστα αναμένεται να εξεταστεί σε τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup) το απόγευμα της Τρίτης.

Διαβάστε σχετικά: Η κυβέρνηση ρίχνει το μπαλάκι…στο Eurogroup

Λάβαμε την επιστολή, αρκετά αργά χθες το βράδυ, αλλά έγκαιρα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στην συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, όπου -μεταξύ άλλων- θα εξεταστεί η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Παρασκευής.

Ο επικεφαλής του Eurogroup υπογράμμισε ακόμη «ότι τώρα την εξετάζουμε», ενώ, κληθείς να απαντήσει εάν κρίνεται επαρκής η συγκεκριμένη επιστολή, περιορίστηκε να δηλώσει: «θα σας ενημερώσουμε».