Στα χέρια του αντιπροέδρου της Alibaba οι Brooklyn Nets

Στα χέρια του αντιπροέδρου της Alibaba οι Brooklyn Nets
epa05625113 Joe Tsai, Alibaba group vice chairman, smiles during a press conference ahead of the 2016 Alibaba Group 11.11 Global Shopping Festival in Shenzhen, Guangdong Province, China, 10 November 2016. Starting from midnight and lasting throughout the day on 11 November, also known as Singles' Day, Alibaba Group holds the world's largest 24-hour online shopping event. EPA/STR

Η μεγάλη συμφωνία κοστολογεί την ομάδα του ΝΒΑ στα 2,3 δισ. δολάρια.

 

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Alibaba, Joe Tsai, εξαγόρασε την ομάδα του ΝΒΑ, Brooklyn Nets, με μια συνολική συμφωνία η οποία θα φτάσει τα 2,3 δισ. δολάρια.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Tsai απέκτησε το 49% της ομάδας από τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο, Mikhail Prokhorov. Ο Κινέζος επιχειρηματίας θα αγοράσει το υπόλοιπο ποσοστό της ομάδας το 2021.

Πηγές κοντά στη συμφωνία ανέφεραν στο Bloomberg ότι ο Ρώσος μεγιστάνας εξακολουθεί να διατηρεί το δικαίωμα να κρατήσει το 20% των μετοχών.

Στη συμφωνία δεν συμπεριλήφθηκε το στάδιο Barclays Centre, το οποίο αποτελεί την έδρα της ομάδας.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes,η αξία των Brooklyn Nets δεν ξεπερνά τα 1,8 δισ. δολάρια, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Prokhorov αποτέλεσε τον πρώτο μη Βορειοαμερικανό ο οποίος έγινε ιδιοκτήτης ομάδας του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο.

Τέλος, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα, το ύψος της περιουσίας του Tsai αγγίζει τα 10,7 δισ. δολάρια.