Στα cryptos καταφεύγουν οι Ουκρανοί, για να αποφύγουν τα capital controls

Στα cryptos καταφεύγουν οι Ουκρανοί, για να αποφύγουν τα capital controls
Bitcoin offices in Istanbul, Turkey seen on October 14, 2021. Bitcoin gained value and reached the level of $ 58,000 and close to the all-time high of $64.863,00. (Photo by Umit Turhan Coskun/NurPhoto) (Photo by Umit Turhan Coskun / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP

Στην αγορά κρυπτονομισμάτων καταφεύγουν οι πολίτες της Ουκρανία μετά την αναστολή των ηλεκτρονικών πληρωμών από την Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας (NBU).

Υπενθυμίζεται ότι η NBU ανέστειλε την έκδοση και διανομή ηλεκτρονικού χρήματος, καθώς και τη χρήση ηλεκτρονικών πορτοφολιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ορισμένοι πολίτες της χώρας στρέφονται στα κρυπτονομίσματα. Όπως μεταδίδει το CNBC, η NBU εξέδωσε δήλωση την Πέμπτη με σειρά εντολών, συμπεριλαμβανομένης της εντολής για αναστολή της αγοράς συναλλάγματος, περιορισμό των αναλήψεων μετρητών από τραπεζικούς λογαριασμούς και απαγόρευση της έκδοσης συναλλάγματος από λογαριασμούς πελατών.

Σύμφωνα με το oυκρανικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Kuna, πολλοί πολίτες της χώρας αναζητούν προστασία σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων. Το stablecoin USDT, συνδεδεμένο με το δολάριο ΗΠΑ, έχει γνωρίζει ιδιαίτερη δημοφιλία.

«Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα. Δεν εμπιστευόμαστε το τοπικό νόμισμα. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν άλλη λύση εκτός από τα κρυπτονομίσματα», δήλωσε ο ιδρυτής της Kuna, Michael Chobanian.