Στα ύψη η τιμή της βενζίνης- Πού οφείλεται η αύξηση

Στα ύψη η τιμή της βενζίνης- Πού οφείλεται η αύξηση
Βενζινοπώλης γεμίζει με βενζίνη ντεπόζιτο αυτοκινήτου σε πρατήριο καυσίμων στην Αθήνα, Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008. Τα περισσότερα πρατήρια καυσίμων στην Αττική έχουν ήδη κλείσει τις αντλίες τους εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας των τελωνειακών ενώ ατελείωτες ουρές αυτοκινητων σχηματίζονται σ'αυτά που παραμένουν ανοιχτά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Υπάρχουν περιοχές όπως οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και η Κεφαλονιά, όπου η τιμή του λίτρου της αμόλυβδης μπορεί να προσεγγίσει μέχρι και το 1,82€.

Την ανίουσα έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα οι τιμές των καυσίμων. Ειδικότερα, η αύξηση στην βενζίνη είναι πολύ σημαντική, καθώς, ενώ στις 5 Ιανουαρίου το ένα λίτρο αμόλυβδης κόστιζε 1,438€, η τιμή του στις 5 Ιουλίου έφτασε στο 1,662 €.

Μάλιστα, υπάρχουν περιοχές όπως οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και η Κεφαλονιά, όπου η τιμή του λίτρου της αμόλυβδης μπορεί να προσεγγίσει μέχρι και το 1,82€.

«Τα καύσιμα πήραν ανοδική πορεία γιατί ανεβαίνει η τιμή τους διεθνών» εξήγησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η πρόεδρος Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, κάνοντας λόγο ότι οι τιμές των καυσίμων στο εξωτερικό επηρεάζουν και τις εν Ελλάδι τιμές των καυσίμων.

Μάλιστα, η κ. Ζάγκα, υπογράμμισε ότι δεν γνωρίζει εάν θα ανέβουν και άλλο οι τιμές των καυσίμων.