“Στα ύψη” προβλέπεται η κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας το 2023

“Στα ύψη” προβλέπεται η κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας το 2023
Logo of Athens International Airport in a ribbon. Passengers inside the departure hall early morning in the check-in area, waiting area and the gates in the terminal of Athens International Airport ''Eleftherios Venizelos'' ATH LGAV. The passenger traffic returned in pre-COVID numbers in the Greek capital. AIA is the largest and busiest airport in the Balkans and Greece, ranking 15th in Europe, serving the capital city and Attica region, hub and base for Aegean Airlines, Olympic Air, Sky Express, Ryanair and Volotea. Athens, Greece on January 6, 2022 (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Αφίξεις υψηλότερες του 2019 βλέπει η ΥΠΑ.

Ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) κος Γεώργιος Δριτσάκος, μιλώντας στο 6ο Συνέδριο της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης με θέμα «οι Αερομεταφορές του Σήμερα και του Αύριο», τόνισε ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων αεροναυτιλίας και των εγκαταστάσεων υποδομών στα αεροδρόμια της Χώρας.

Παράλληλα σύμφωνα με τον κο Δριτσάκο, η εκτιμώμενη επιβατική κίνηση το 2023 αναμένεται να καταγράψει σημαντική αύξηση σε σχέση με την κίνηση επιβατών του 2019, υπενθυμίζοντας ότι ο φετινός Απρίλιος κατέγραψε αύξηση διακίνησης επιβατών κατά +20,3% σε σύγκριση με το 2022 και κατά +15,5% σε σύγκριση με το 2019.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κος Δριτσάκος, αναφέρθηκε και σε μια σειρά από τάσεις και προκλήσεις που επηρεάζουν τον τομέα των αερομεταφορών όπως:

  • Η αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια,
  • Η ψηφιοποίηση των συστημάτων αεροναυτιλίας,
  • Οι νέες τεχνολογίες,
  • Η μείωση των ρύπων στο περιβάλλον,
  • Οι υποδομές των αερολιμένων της Χώρας,
  • Η αεροπορική νομοθεσία,
  • Η Γενική Αεροπορία,
  • Η ασφάλεια των πτήσεων.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κος Δριτσάκος τόνισε ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αντιμετωπίζει κάθε είδους πρόκληση και αξιοποιεί τις προαναφερθείσες ευκαιρίες, εκσυγχρονίζοντας τα αεροναυτιλιακά της συστήματα και τις εγκαταστάσεις με συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, αυξάνοντας το προσωπικό της για την διαχείριση της αυξημένης ζήτησης, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των πτήσεων και προωθώντας την πολιτική και τα συμφέροντα της Χώρας μας σε Διεθνείς Οργανισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: