Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2019 η τιμή του Bitcoin –  Ξεπερνά τα 12.000 δολάρια

Η τιμή του Bitcoin βρέθηκε πάνω από τα 12.000 δολάρια τη Δευτέρα και διατηρήθηκε στο ίδιο επίπεδο στις αρχές της Τρίτης, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να αναζητούν αποδόσεις σε μη συνηθισμένα περιουσιακά στοιχεία.

Το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα στον κόσμο έφθασε να διαπραγματεύεται έως και στα 12.476,70 δολάρια τις τελευταίες 24 ώρες, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2019.

Το Bitcoin έχει ξεπεράσει αρκετά σημαντικά ψυχολογικά όρια τον Αύγουστο, όπως επισημαίνει το Business Insider μετά από μια ασταθή διαπραγμάτευση καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η άνοδος έρχεται καθώς το αμερικανικό χρηματιστήριο κλείνει σε νέα υψηλά επίπεδα-ρεκόρ και οι επενδυτές προετοιμάζονται για πιθανή μετάβαση σε περιουσιακά στοιχεία «ασφαλούς καταφυγίου».

Το ψηφιακό νόμισμα ενισχύεται επίσης από την πτώση των πραγματικών αποδόσεων. Το σχέδιο της Fed να διατηρήσει τα επιτόκια κοντά στο μηδέν για το άμεσο μέλλον οδηγεί τις πραγματικές αποδόσεις των κρατικών ομολόγων κάτω από το μηδέν και αναγκάζει τους επενδυτές να βρουν υγιείς αποδόσεις αλλού. Μερικοί έχουν στραφεί στον χρυσό, καθώς οι χαμηλές αποδόσεις αντισταθμίζουν το κόστος ευκαιρίας για τη διακράτηση του μετάλλου.

Άλλοι πειραματίζονται με κρυπτονομίσματα, αναμένοντας ότι η προστασία τους από τον πληθωρισμό θα ανεβάσει τις τιμές υψηλότερα. Η τελευταία άνοδος του Bitcoin έρχεται σε συνέχεια μιας ισχυρής ετήσιας απόδοσης. Η τιμή του Bitcoin έχει αυξηθεί περίπου κατά 70% μέσα στο 2020 και έχει τριπλασιαστεί σε σχέση με το χαμηλό επίπεδο του Μαρτίου.

Το νέο ενδιαφέρον από θεσμικούς επενδυτές θα μπορούσε να οδηγήσει την τιμή του Bitcoin κοντά στα προηγούμενα υψηλά της, όπως εκτιμά το Business Insider. Οι νέοι επενδυτές που αγαπούν τον κίνδυνο ενισχύουν τα κρυπτονομίσματα εδώ και χρόνια, δήλωσε ο Michael Novogratz σε πρόσφατη συνέντευξη στο podcast «The Tom Ferris Show». Μόλις οι παίκτες με μεγάλη περιουσία εισέλθουν στη μάχη, περισσότεροι επενδυτές θα πάρουν στα σοβαρά το Bitcoin και τις χρήσεις του, πέρα ​​από την αντιστάθμιση κινδύνου, προσέθεσε ο ίδιος.

Το Bitcoin διαπραγματευόταν στα 12.197,50 δολάρια την Τρίτη το πρωί.