Στα μετάλλια η Εθνική στο πόλο- Η νίκη επί της Ουγγαρίας και πρόκριση στον τελικό

Στα μετάλλια η Εθνική στο πόλο- Η νίκη επί της Ουγγαρίας και πρόκριση στον τελικό
Οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης πανηγυρίζουν κατά τη διάρκεια του αγώνα ενάντια στην Ουγγαρία στον ημιτελικό του Ολυμπιακού τουρνουά υδατοσφαίρισης, στο γήπεδο Tatsumi Water Polo Centre κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Ιαπωνία, την Παρασκευή 06 Αυγούστου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θρίαμβος στο πόλο - Η Εθνική πάει για χρυσό ή ασημένιο μετάλλιο.

Tιτάνια νίκη επί της «δύσκολης» Ουγγαρίας πέτυχε η εθνική ομάδα πόλο ανδρών, πετυχαίνοντας έτσι την πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Έπειτα από αυτόν το θρίαμβο στα ημιτελικά, η ομάδα μας  διεκδικεί πλέον το χρυσό ή το ασημένιο μετάλλιο.

Με μια μυθική εμφάνιση η αρμάδα του Θοδωρή Βλάχου «βούλιαξε» την υπερδύναμη Ουγγαρία με σκορ 9-6 και προκρίθηκε στον τελικό του ολυμπιακού τουρνουά πόλο ανδρών.

Τα παιδιά του πόλο έδωσαν τεράστια χαρά στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται από τις πυρκαγιές.

Πρόκειται για έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο, καθώς πρώτη φορά μια ελληνική ομάδα σε όλα τα σπορ παίρνει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο αντίπαλος της Εθνικής μας θα βγει από τον έτερο ημιτελικό μεταξύ Σερβίας και Ισπανίας, που θα διεξαχθεί στις 13:50 σήμερα.

Ο Στέλιος Αργυρόπουλος με 4 γκολ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, 2 γκολ πέτυχε ο Γκιουβέτσης, ενώ από 1 τέρμα είχαν οι Σκουμπάκης, Φουντούλης και Βλαχόπουλος.

Η πιο επιτυχημένη εθνική ομάδα κατέκτησε επιτέλους αυτό ακριβώς που άξιζε. Η ομάδα που κάθε φορά είναι συνεπής στο ραντεβού της, που έχει βρεθεί συνολικά 16 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μόλις έκανε δικό της και ένα ολυμπιακό μετάλλιο.

Άμυνα για σεμινάριο και σήμερα, η οποία κράτησε μόλις στα 6 γκολ την Ουγγαρία, την ομάδα που μέχρι τώρα στο τουρνουά είχε 11, 15 και 23 γκολ σχεδόν σε όλα τα ματς. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο της εθνικής πόλο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το ασημένιο των γυναικών στην Αθήνα το 2004.

Ελλάδα – Ουγγαρία 9-6: (2-1, 1-1, 2-2, 3-2)

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 4, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 2, Βλαχόπουλος 1

Ουγγαρία (Τάμας Μαρτζ): Νάγκι, Ανγκιάλ, Μάνχερτζ 2, Ζάλανκι 1, Βάμος 1, Χοσνιάνσκι, Πάστορ 1, Γιάνσικ, Έρντελι, Βάργκα 1, Μέτσεϊ, Χάραι.

Η ημέρα και η ώρα του μεγάλου τελικού της Εθνικής

Στον τελικό η εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει είτε την Ισπανία είτε τη Σερβία, που αγωνίζονται στον δεύτερο ημιτελικό, και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της, έχοντας ήδη όμως εξασφαλίσει τουλάχιστον το ασημένιο μετάλλιο.

Ο μεγάλος τελικός των Ολυμπιακών Αγώνων στο πόλο θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Αυγούστου στις 10:30 το πρωί, και όλοι εύχονται η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου να γράψει ιστορία και να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Το κλάμα του Δερβίση μετά την επική πρόκριση της Εθνικής

Η εθνική ομάδα πόλο ανδρών, με μια ακόμα τρομερή εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, νίκησε την Ουγγαρία με 9-6 στον ημιτελικό και προκρίθηκε πρώτη φορά στην ιστορία της στον μεγάλο τελικό.

Η χαρά και η συγκίνηση μετά τον άθλο της γαλανόλευκης ήταν έκδηλη, με όλους τους παίκτες και το προπονητικό τιμ να πανηγυρίζουν έξαλλα.

Εκτός όμως από τα πανηγύρια για την πρόκριση και τη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου στον τελικό της Κυριακής, η συγκίνηση ήταν διάχυτη και ο Γιώργος Δερβίσης δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, όπως και ο Θοδωρής Βλάχος.

Θοδωρής Βλάχος: «Δεν τελειώσαμε, επιτρέψτε μας να είμαστε χαρούμενοι»

Ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ξέσπασε σε κλάματα μετά τη λήξη του ματς με την Ουγγαρία, τόνισε ότι το έργο της εθνικής ομάδας δεν τελείωσε ακόμη, ενώ αναφέρθηκε και στις δύσκολες ώρες που περνούν οι Έλληνες.

«Ζούμε το όνειρο μας, τη στιγμή που στη χώρα μας έχουν χαθεί περιουσίες. Δεν συγκρίνω συναισθήματα. Όπως είπα και πριν, κάνουμε πραγματικότητα το όνειρό μας. Μακάρι να μπορούσαμε να βοηθήσουμε. Με τη φωτιά δεν μπορεί να βοηθήσει κανένας, επιτρέψτε μας να είμαστε χαρούμενοι. Αυτήν τη στιγμή την περίμενε το πόλο χρόνια.

Είμαι σε αυτήν την ομάδα 7 χρόνια και έχουμε βρεθεί σε αυτήν τη θέση 3 ή 4 φορές, ήταν το απωθημένο μου να ζήσω μια τέτοια στιγμή. Τι να πω; Πιστεύω ότι δεν τελειώσαμε, θέλουμε να σηκώσουμε το χρυσό και να ακουστεί ο εθνικός ύμνος».