Πάνω από τα 6.000 δολάρια «σκαρφάλωσε» το bitcoin – Στο υψηλότερο σημείο του από τον Νοέμβριο

Άγγιξε τα 6.076,65 δολάρια, με στήριξη από το αυξημένο ενδιαφέρον που δείχνουν επενδυτικοί οργανισμοί.

των Todd White και Eric Lam, Bloomberg

Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα παγκοσμίως, το bitcoin, ξεπέρασε τις 6.000 δολάρια την Πέμπτη, φτάνοντας στο πιο υψηλό σημείο των τελευταίων έξι μηνών.

Το κρυπτονόμισμα έχει ακολουθήσει «τρελή» πορεία από τον Δεκέμβριο του 2017, όταν είχε φτάσει στο ρεκόρ των 19.000 δολαρίων.  Τον Δεκέμβριο του 2018 «βούτηξε» στο χαμηλό των 3.100 δολαρίων και από τότε σημειώνει μικρή ανάκαμψη. Την Πέμπτη, άγγιξε τις 6.076,65 δολάρια- το υψηλότερο επίπεδο από τις 15 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το CoinDesk.

Όπως μεταδίδει το CNBC, μέχρι στιγμής φέτος το bitcoin είναι κατά 60% υψηλότερα. Η τιμή του δέχεται στήριξη από το αυξημένο ενδιαφέρον που δείχνουν επενδυτικοί οργανισμοί.

«Το Bitcoin φτάνει σε νέα ύψη επειδή η συνολική θεσμική εμπλοκή γίνεται ολοένα και ισχυρότερη» ανέφερε ο Jehan Chu, διευθυντικό στέλεχος της Kenetic Capital με έδρα στο Χονγκ Κονγκ. «Ο ένας θεσμός μετά τον άλλον υιοθετούν τα ψηφιακά νομίσματα, και το Bitcoin είναι η συνηθέστερη επιλογή».

Η Fidelity Investments, η οποία λάνσαρε μια υπηρεσία φύλαξης Bitcoin νωρίτερα φέτος, σχεδιάζει να ξεκινήσει να αγοράζει και να πουλά το κρυπτονόμισμα σε θεσμικούς πελάτες μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με πηγή με γνώση των εξελίξεων. «Παρατηρούμε μια κρίσιμη μάζα εταιρειών διαχείρισης στοιχείων ενεργητικού να προσφέρουν λιανική έκθεση και λιανική πρόσβαση σε κρυπτονομίσματα», τονίζει ο Chu.

Κάποιοι επενδυτές θεωρούν ότι το κρυπτονόμισμα θα τα βρει… σκούρα κινούμενο στο εύρος των 6.000- 6.5000 δολαρίων και θα έχει δυσκολίες να το ξεπεράσει, όπως επισημαίνει και ο Charlie Morris, διαχειριστής κεφαλαίων και ιδρυτής της ιστοσελίδας τιμών κρυπτονομισμάτων ByteTree.com στο Λονδίνο. «Δεν θα προκαλέσει έκπληξη όλο αυτό το κύμα υποστήριξης να μετατραπεί σε κύμα αντίστασης – κάτι αρκετά σύνηθες στις αγορές» κατέληξε ο Morris.

Σχετικά άρθρα