Στα «σκαριά» νέο deal-μαμούθ στο χώρο του φαρμάκου

Στα «σκαριά» νέο deal-μαμούθ στο χώρο του φαρμάκου

Η Shire κατέθεσε πρόταση εξαγοράς ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Baxalta.

Η ιρλανδική εταιρεία Shire ανακοίνωσε πως κατέθεσε πρόταση για την εξαγορά της φαρμακοβιομηχανίας Baxalta ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επενδυτές και αναλυτές παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον την εξέλιξη του …φλερτ, καθώς αν κλείσει η συμφωνία, τότε θα δημιουργηθεί μία νέα εταιρεία-κολοσσός στον τομέα της θεραπείας σπάνιων παθήσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Shire εκτιμά πως μία τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να αυξήσει κατά διψήφιο ποσοστό τις πωλήσεις της μέσα σε διάστημα δύο ετών. Λεπτομέρειες σχετικά με την πρόταση εξαγοράς δεν έχουν γίνει ακόμη επισήμως γνωστές, ωστόσο το ρεπορτάζ της εφημερίδας σημειώνει πως οι μέτοχοι της Baxalta αναμένεται να λάβουν 45,23 δολάρια για κάθε μετοχή, ποσό αυξημένο κατά 36% σε σχέση το κλείσιμο της Δευτέρας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η πρόταση εξαγοράς υποβλήθηκε μόλις μια εβδομάδα αφότου η Baxalta ολοκλήρωσε το spinoff από την Baxter International, πράγμα που σημαίνει πως η Baxter παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Baxalta με μερίδιο 24% .