Στα βιβλιοπωλεία από σήμερα το «GAME OVER» του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Στα βιβλιοπωλεία από σήμερα το «GAME OVER» του Γιώργου Παπακωνσταντίνου
O π.υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου (2Α) κάθεται στιο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Ειδικό Δικαστήριο, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα για τη φερόμενη διαγραφή που διέπραξε από τη «λίστα Λαγκάρντ» τριών ονομάτων συγγενικών του προσώπων. Η δίκη θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, εκεί όπου το 1991 είχε γίνει η δίκη για την υπόθεση Κοσκωτά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών για την κρίση, το ΔΝΤ και την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά τα μνημόνια.

Στις προθήκες των βιβλιοπωλείων βρίσκεται από σήμερα το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τίτλο: «GAME OVER Η αλήθεια για τη κρίση».

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εκθέτει λεπτομερώς τα όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν της σύνοψής του πρώτου Μνημονίου για το οποίο θεωρεί ότι ήταν αναπόφευκτο λόγω του τεράστιου ελλείμματος που είχε δημιουργηθεί επί κυβέρνησης Καραμανλή.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αφηγείται συζητήσεις και περιστατικά τα οποία συνέβησαν με την παρουσία του στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές , τον Ντομινίκ Στρος Καν στο Νταβός, τον Ιανουάριο του 2010 και τις παρασκηνιακές κινήσεις των Αμερικανών καθώς και τις ενέργειες που έκανε ο ίδιος και ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Παραδέχεται διαχειριστικά λάθη στην εφαρμογή του, αναφέρει τις ενδοκυβερνητικές εντάσεις και τις αντιδράσεις εντός του ΠΑΣΟΚ ενώ ασκεί έντονη κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη στάση του.

Επίσης ο πρώην υπουργός μιλάει για τις ενέργειές του γύρω από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, την Εξεταστική Επιτροπή και την παραπομπή του σε δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ισχυρίζεται ότι εκείνη τη περίοδο του ζητήθηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει στοιχεία για να ενοχοποιηθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος και να απαλλαγεί ο ίδιος, ενώ περιγράφει τα συναισθήματά του για την απόφαση του δικαστηρίου.

Το βιβλίο συμπίπτει με την έκτη επέτειο από την ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου, τον Απρίλιο του 2010, από το Καστελόριζο.