Στα χνάρια του Ryan Reynolds…ο Tom Brady: Θα επενδύσει στο αγγλικό ποδόσφαιρο

Στα χνάρια του Ryan Reynolds…ο Tom Brady: Θα επενδύσει στο αγγλικό ποδόσφαιρο
American football quarterback for the Tampa Bay Buccaneers of the National Football League Tom Brady arrives at the Los Angeles Premiere Screening Of Paramount Pictures' '80 For Brady' held at the Regency Village Theatre on January 31, 2023 in Westwood, Los Angeles, California, United States. (Photo by Xavier Collin/Image Press Agency/NurPhoto) (Photo by Image Press Agency / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP

Ο Tom Brady ακολουθεί τον Ryan Reynolds στο αγγλικό ποδόσφαιρο με επένδυση σε ομάδα της δεύτερης κατηγορίας

Ο Tom Brady κάνει το πρώτο του «μπάσιμο» στον κόσμο του βρετανικού ποδοσφαίρου, επενδύοντας στην ομάδα της Championship, την Μπέρμιγχαμ Σίτι, ως μειοψηφικός ιδιοκτήτης.

Ο Brady επενδύει μαζί με τον φίλο του, τον διαχειριστή hedge fund Tom Wagner, ο οποίος αγόρασε μερίδιο 45% στην ομάδα τον Ιούλιο. Ο Brady, ο οποίος επενδύει επίσης μαζί με τον Wagner στο pickleball, θα συμμετέχει στην ομάδα ως πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής.

Ο γνωστός quarterback και πέντε φορές MVP του Super Bowl θα συνεργαστεί με το συμβούλιο για τις δράσεις μάρκετινγκ και τις ευκαιρίες συνεργασίας, και θα βοηθήσει με τα προγράμματα υγείας, ευεξίας και ανάκαμψης.

«Ως αθλητής σε όλη μου τη ζωή, γνωρίζω πόσο σημαντική μπορεί να είναι η υποστήριξη μιας πόλης στην ομάδα της και το πάθος που έχουν οι οπαδοί των Blues είναι φανταστικό», ανέφερε ο Brady σε δήλωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Ανυπομονώ να το ζήσω από πρώτο χέρι».

Η Birmingham City FC ιδρύθηκε το 1875 και αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, όπου η πλειοψηφία των συλλόγων ξοδεύει περισσότερα για τους μισθούς των παικτών από όσα βγάζει σε έσοδα, σύμφωνα με έρευνα της Deloitte.

Η νέα ιδιοκτησία πρόκειται να μεγεθύνει το προφίλ του συλλόγου, ο οποίος ελεγχόταν από τον Κινέζο επενδυτή Paul Suen από το 2016 και δυσκολεύεται οικονομικά από τότε που υποβιβάστηκε από την Premier League το 2011. Οι ηθοποιοί Ryan Reynolds και Rob McElhenney αγόρασαν την ουαλική ομάδα Wrexham AFC το 2021, στηριζόμενοι στους οπαδούς τους και σε μια σειρά ντοκιμαντέρ για τον σύλλογο για να αναζωογονήσουν τη δημοτικότητά του και τις πωλήσεις εισιτηρίων. Ο σύλλογος ανέβηκε από την πέμπτη κατηγορία τον Απρίλιο.

«Η συμμετοχή του Tom Brady στην ομάδα της Μπέρμιγχαμ Σίτι αποτελεί δήλωση προθέσεων. Θέτουμε τον πήχη ψηλά», ανέφερε ο Wagner σε δήλωσή του. «Η επιτυχία δεν έρχεται από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται χρόνος. Αλλά όταν έχεις σπουδαίους ηγέτες στη θέση τους, όλα γίνονται δυνατά».

Τα έσοδα από τη μετάδοση στην Premier League ανέρχονται σε τουλάχιστον 100 εκατομμύρια λίρες ετησίως, ανάλογα με τις επιδόσεις, σε σύγκριση με λιγότερα από 10 εκατομμύρια λίρες εκτός της κορυφαίας κατηγορίας. Οι ομάδες της Championship διεκδικούν την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία, με τρεις ομάδες να ανεβαίνουν κάθε χρόνο.

Ο Wagner, του οποίου το ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων hedge fund Knighthead Capital Management αγόρασε τη συμμετοχή του μέσω ειδικού οχήματος, ειδικεύεται στις επενδύσεις σε εταιρείες με προβληματικά χρέη. Το σχέδιό του για να αλλάξει την πορεία του συλλόγου περιλαμβάνει τη βελτίωση του γηπέδου St. Andrew’s, την προσέλκυση νέων χορηγών και την αύξηση της συμμετοχής των οπαδών για την αύξηση των πωλήσεων. Οι κανόνες financial fair play του Ηνωμένου Βασιλείου προβλέπουν ότι οι ομάδες με περισσότερα μετρητά από τις πωλήσεις εισιτηρίων και τα τηλεοπτικά δικαιώματα μπορούν να ξοδεύουν μεγαλύτερα ποσά για παίκτες σε σχέση με άλλες ομάδες.

Ο Wagner έχει πει ότι η έλξη του για το Μπέρμιγχαμ πηγάζει από τον νεανικό και ποικιλόμορφο πληθυσμό του. Και επειδή η πόλη βρίσκεται στο κέντρο της χώρας, ο Wagner αναμένει ότι θα αποτελέσει «κόμβο» του νέου σιδηροδρομικού συστήματος υψηλής ταχύτητας της χώρας, άρα θα βρίσκεται περίπου μια ώρα μακριά από το 80% του αγγλικού πληθυσμού, όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του Bloomberg τον περασμένο μήνα.

Ο σύλλογος, ο οποίος ολοκλήρωσε τη σεζόν του στο πρωτάθλημα δεύτερης κατηγορίας στην 17η θέση, ανακοίνωσε ζημίες προ φόρων ύψους 24,8 εκατομμυρίων λιρών για το έτος που έληξε τον Ιούνιο του 2022. Ο σύλλογος δήλωσε τον Ιούλιο ότι έχει υπάρξει αξιοσημείωτη πρόοδος στα έργα βελτίωσης του γηπέδου και ότι οι εργασίες επισκευής σε δύο από τις κερκίδες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη:

Πούλησε την εταιρεία του για 1 δισ. δολάρια κι από τότε επενδύει ασταμάτητα: Η περίπτωση Ράιαν Ρέινολντς