Σταϊκούρας: Μπορούμε να αντέξουμε και δεύτερο lockdown – Τον Οκτώβριο η πρώτη «διπλή» δόση ΕΝΦΙΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ελληνική οικονομία αντέχει ένα δεύτερο lockdown, όπως διαβεβαίωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι δεν είναι θέμα του υπουργείου Οικονομικών εάν θα γίνει ή όχι νέο lockdown και πως η επιλογή της κυβέρνησης είναι να ακούει τους ειδικούς και να αποφασίζει.

Τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση η οικονομία έπεται και αυτό που προέχει είναι η δημόσια υγεία.

«Η κυβέρνηση στο μεσοδιάστημα από τα πρώτα περιοριστικά μέτρα έχτισε ταμειακά διαθέσιμα προκειμένου να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε όποια δυσκολία προκύψει αλλά και για να εφαρμόσει τις δημοσιονομικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, όπως είναι οι στοχευμένες μειώσεις φόρων το 2021 και η ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας της χώρας» είπε.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, αυτή τη στιγμή τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας ανέρχονται σε 37,7 δισ. ευρώ.

Οι τελικές αποφάσεις για τον ΕΝΦΙΑ

Από την Παρασκευή θα αρχίσουν να αναρτώνται στο Taxis τα ειδοποιητήρια του φετινού ΕΝΦΙΑ. Όσο για τον φόρο, θα πληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις –από Οκτώβριο μέχρι και Φεβρουάριο του 2021- με τη διαφορά ότι η πρώτη δόση θα είναι «διπλή». Όπως είπε πριν από λίγο στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Οικονομικών, για την πληρωμή του φόρου θα επιλεγεί λύση αντίστοιχη με αυτή που δόθηκε στον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Έτσι, φορολογούμενος που θα πρέπει φέτος να καταβάλλει ΕΝΦΙΑ 600 ευρώ, θα πρέπει να πληρώσει 200 ευρώ μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου ενώ από εκεί και πέρα θα πληρώνει 100 ευρώ ανά μήνα στις εξής ημερομηνίες:

·200 € ΕΩΣ 30/10

·100 € ΕΩΣ 30/11

·100 € ΕΩΣ 31/12

·100 € ΕΩΣ 29/01/2021

·100 € ΕΩΣ 26/02/2021

Σχετικά άρθρα