Σταϊκούρας: H ελληνική οικονομία μεταβαίνει σε έναν ενάρετο κύκλο ανάπτυξης

Σταϊκούρας: H ελληνική οικονομία μεταβαίνει σε έναν ενάρετο κύκλο ανάπτυξης
O υπουργός Οικονομικών Xρήστος Σταϊκούρας, μιλάει την 4η ημέρα του 6oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, στο Μέγαρο του Ζαππείου, Πέμπτη 13 Μαΐου 2021. Στο φετινό Φόρουμ συμμετέχουν 800 υψηλοί καλεσμένοι ομιλητές από 42 χώρες. Το φετινό πρόγραμμα έχει μεγάλη διάρκεια επειδή περιλαμβάνει αρκετές και σημαντικές ενότητες αφιερωμένες στην Ελληνική Επανάσταση του 1821. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H χώρα μας είναι στο στάδιο της μετάβασης σε έναν «ενάρετο κύκλο» ανάπτυξης, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο στο Virtual Forum του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Όπως υπογράμμισε, «η μετάβαση δεν είναι ανέφελη, καθώς η πανδημία, η αβεβαιότητα και οι κίνδυνοι που τη συνοδεύουν λόγω των μεταλλάξεων παραμένουν».

Σε κάθε περίπτωση, είπε, η βελτίωση στην οικονομία αντανακλάται σε όλα τα οικονομικά μεγέθη, με προεξέχουσα την ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας μας, αλλά και τις πολύ καλές επιδόσεις των επιχειρήσεων, οι οποίες ανέκτησαν το χαμένο έδαφος του 2020, με τον κύκλο εργασιών τους να επιστρέφει στα επίπεδα του 2019 στο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους.

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι η ανάκαμψη εμφανίζει ποιοτικά στοιχεία που της προσδίδουν χαρακτηριστικά βιωσιμότητας.