Σταματήστε να δουλεύετε και κάντε διακοπές

Σταματήστε να δουλεύετε και κάντε διακοπές

Νομίζετε πως είστε πολύ απασχολημένοι για να κάνετε διακοπές; Με αυτό το τρόπο κάνετε κακό σε εσάς και τη δουλειά σας.

Το να έχεις τη δικιά σου δουλειά έχει τα θετικά του. Μπορείς να λείψεις όποτε θες χωρίς να χρειάζεται να πάρεις την άδεια του αφεντικού σου. Παρ’ όλα αυτά, έρευνες έδειξαν πως όλο και περισσότεροι νέοι επιχειρηματίες δεν παίρνουν άδεια.

Σύμφωνα με έρευνα του Staples, οι περισσότεροι επιχειρηματίες «φοβούνται» να λείψουν από το πόστο τους καθώς πολλοί από αυτούς έχουν δηλώσει προβλήματα κατά τη διάρκεια της απουσίας τους, αλλά και επειδή δεν μπορούν να «βγάλουν» από το μυαλό τους τη δουλειά. Άλλοι λόγοι είναι επίσης για να κρατήσουν χαμηλά τα έξοδα και για να διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα τη παραγωγικότητα.

Ο Peter Handal, CEO της εταιρείας Dale Carnegie, δίνει τα δικά του tips για τις διακοπές και τη σημασία τους.

Προσπαθήστε να λείψετε για μια εβδομάδα
Οι 7 ημέρες είναι ο ιδανικός χρόνος για να ξεκουραστείτε αλλά και να μπορέσετε να επανέλθετε πιο ομαλά στην δουλειά σας μετά το πέρας των διακοπών.

Μην ελέγχετε τα email σας
Είστε διακοπές, κλείστε το 3G και τους υπολογιστές και αφήστε πίσω όλο τον φόρτο εργασίας. Θα σας περιμένει μέχρι να επιστρέψετε. Να θυμάστε πως ο σκοπός των διακοπών είναι για να αλλάξετε περιστάσεις και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας, όχι να μεταφέρετε τις δουλειές σας σε κάποιο νησί.

Κάντε κάτι που σας αρέσει
Τώρα είναι η στιγμή να κάνετε αυτό που πραγματικά αγαπάτε. Έχετε ένα χόμπι και τόσο καιρό δεν είχατε χρόνο; Τώρα είναι η ευκαιρία σας. Γεμίστε το χρόνο σας με τα πράγματα που σας ενδιαφέρουν και θα δείτε αμέσως πόσο μεγάλη επίδραση θα έχει επάνω σας.

Πάρτε τουλάχιστον μια φορά άδεια το χρόνο
Εάν σκέφτεστε πότε είναι η καλύτερη περίοδος για να φύγετε διακοπές και δε μπορείτε να αποφασίσετε πότε, να ξέρετε πως η τελευταία εβδομάδα του χρόνου θεωρείται η πιο ιδανική.

Βεβαιωθείτε πως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι παίρνουν άδεια
Εσείς μπορεί να πάρετε το χρόνο που θέλετε και να ξεκουραστείτε, το ίδιο όμως πρέπει και οι εργαζόμενοι σας ή συνάδελφοι σας. Μια ομάδα δε λειτουργεί σωστά αν μόνο ένας έχει «γεμίσει» τις μπαταρίες και έχει έρθει ανανεωμένος.

Διαβάστε ακόμα:

Καλοκαιρινές διακοπές ή αγγαρεία;

Ξεχωριστές διακοπές για τολμηρούς

Διακοπές για… εναλλακτικούς