Σταματούν όλα τα εθνικά πρωταθλήματα μπάσκετ στην Ελλάδα. Αναμονή για την πρώτη κατηγορία

Σταματούν όλα τα εθνικά πρωταθλήματα μπάσκετ στην Ελλάδα. Αναμονή για την πρώτη κατηγορία
Οι παίκτες του Περιστερίου μάχονται για τη μπάλα, με τους παίκτες του Προμηθέα κατά τη διάρκεια του αγώνα Περιστέρι - Προμηθέας για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της ΕΣΑΚΕ στο ΟΑΚΑ το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ΕΟΚ ανακοίνωσε την αναβολή της διεξαγωγής των αγώνων εξαιτίας των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό. Αναμένεται η στάση του ΕΣΑΚΕ για την ΕΚΟ Basket League.

Όπως ανακοίνωσε και επίσημα η ΕΟΚ αποφασίστηκε η αναστολή όλων των εθνικών πρωταθλημάτων μπάσκετ, εκτός από την ΕΚΟ Basket League λόγω του ότι διεξάγεται από τον ΕΣΑΚΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι  εξελίξεις στο σοβαρό θέμα της δημόσιας Υγείας σε συνδυασμό με  τις διαρκώς αυξανόμενες αποφάσεις τοπικών φορέων για κλείσιμο Εθνικών και Δημοτικών γυμναστηρίων, που δημιουργούν σύγχυση σχετικά με την δυνατότητα προπονήσεων αλλά και τέλεσης αγώνων, οδηγούν την ΕΟΚ στην απόφαση να αναστείλει την διεξαγωγή όλων των Εθνικών πρωταθλημάτων που τελούν υπό την αιγίδα της, δηλαδή πλην της Basket League που διεξάγεται από τον ΕΣΑΚΕ, μέχρι νεωτέρας.

Η κατάσταση θα εκτιμάται καθημερινά, σε επαφή και με όλους τους αρμόδιους φορείς και θα υπάρξουν καινούργιες ανακοινώσεις.»