Standard Chartered: Πρόστιμα 1,1 δισ. δολαρίων σε Βρετανία και ΗΠΑ

Standard Chartered: Πρόστιμα 1,1 δισ. δολαρίων σε Βρετανία και ΗΠΑ
The Standard Chartered Plc logo sits on display at the company's headquarters in London, U.K., on Wednesday, Oct. 13, 2010. Standard Chartered Plc plans to raise about 3.3 billion pounds ($5.2 billion) in a rights offer, as banking regulators prepare to force large lenders to hold more capital than the Basel III capital accords require. Photographer: Simon Dawson/Bloomberg
Η τράπεζα παραβίασε τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν και άλλων χωρών που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ, αλλά και ανεπαρκείς ελέγχους για οικονομικά εγκλήματα.

Συνολικά πρόστιμα ύψους 1,1 δισ. δολαρίων καλείται να καταβάλλει η Standard Chartered για παράβαση των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν και άλλων χωρών που βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ, αλλά και ανεπαρκείς ελέγχους για οικονομικά εγκλήματα.

Η βρετανική τράπεζα, που έχει ισχυρή παρουσία στην Ασία, στο πλαίσιο σχετικού διακανονισμού με τις αμερικανικές αρχές θα καταβάλλει 639 εκατ. δολάρια για την παράβαση των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Μπούρμα, της Κούβας, του Ιράν, του Σουδάν και της Συρίας, για συναλλαγές που έγιναν πριν από το 2014.

Παράλληλα θα καταβάλλει πρόστιμο για «σοβαρές και επίμονες» ελλείψεις στη διαδικασία ελέγχου κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, όπως ανακοίνωσε η βρετανική εποπτική αρχή, FCA.

Πηγή: BBC