Η startup μιας 9χρονης που έγινε πρωτοσέλιδο στις ΗΠΑ

Η startup μιας 9χρονης που έγινε πρωτοσέλιδο στις ΗΠΑ

Πώς η επιχειρηματική κίνηση της Alina Morse γέμισε τα ράφια των σούπερ μάρκετ της Αμερικής.

Τα «παιδιά θαύματα» δεν προκαλούν πλέον κάποια ιδιαίτερη εντύπωση. Χορεύουν, έχουν μια έφεση στην υποκριτική, μπορούν να κάνουν δύσκολες αριθμητικές πράξεις, να μιλούν αρκετές γλώσσες και άλλα πολλά που τα έχουμε συναντήσει συχνά.

Τα παιδιά, όμως, που έχουν καταφέρει να βγάζουν χρήματα σε νεαρή ηλικία είναι εκείνα που προκαλούν ενδιαφέρον.

Ο λόγος για την 9χρονη Alina Morse, η οποία σκέφτηκε να δημιουργήσει «υγιεινά» γλειφιτζούρια – συνδυάζοντας με αυτό τον τρόπο τη γλυκιά συνήθεια των παιδιών, με την ανάγκη των γονιών για σωστή διατροφή.

Η ιδέα πίσω από τα Zollipops, γεννήθηκε στην… ουρά της τράπεζας. Η μικρή Alina Morse είχε συνοδεύσει τον πατέρα της στην τράπεζα, όπου ένας από τους ταμίες της πρότεινε ένα γλειφιτζούρι. Στο μυαλό της ήρθαν οι λέξεις του πατέρα της πως «τα γλυκά κάνουν κακό στα δόντια» και κάπως έτσι θέλησε να φτιάξει ένα υγιεινό γλειφιτζούρι. Στη διαδρομή προς το σπίτι μίλησε με τους δικούς της και πολύ σύντομα η πρώτη παρτίδα ήταν έτοιμη!

 

Το στάδιο της έρευνας δεν ήταν εύκολο και τίποτα από αυτά δεν θα είχαν συμβεί αν δεν είχε την συμπαράσταση των δικών της. Εκείνοι ήταν οι πρώτη που «τέσταραν» τις γεύσεις και τα αρώματα, ενώ χρειάστηκε να μιλήσουν με γιατρούς, οδοντιάτρους αλλά και διατροφολόγους ώστε να μάθουν ποια είναι αυτά τα συστατικά που δημιουργούν προβλήματα στα δόντια και με ποια μπορούν να αντικατασταθούν.

Το τέλειο προϊόν ήρθε έπειτα από αρκετές δοκιμές και αλλαγές.

Για όλο αυτό το χρονικό διάστημα η δημιουργία των Zollipops είχε γίνει η πρώτη προτεραιότητα τόσο για εκείνη, όσο και για τον πατέρα της. Εκείνη ήταν ο άνθρωπος πίσω από την ιδέα, αλλά εκείνος ήταν αυτός που τη συμβούλευε σε κάθε βήμα. Οι δυο τους ανέλαβαν ολόκληρη τη διαδικασία, κατασκευάζοντας ένα προϊόν ελκυστικό τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τους εμπόρους οι οποίοι λάτρεψαν το packaging του.

Το πιο δύσκολο κομμάτι της ιστορίας της ήταν να μπορέσει να ισορροπήσει μεταξύ σχολείου και δουλειάς. Η σωστή διαχείριση του ελεύθερου χρόνου της, την έκανε να μπορέσει να συνδυάσει και τα δύο και να έχει χρόνο τόσο για διάβασμα, όσο και για παιχνίδι και φυσικά για τα επαγγελματικά της πλάνα!

Η 9χρονη, που σήμερα βλέπει τα προϊόντα της στα ράφια των Whole Foods, προτρέπει όλους τους νέους επιχειρηματίες να μην βάλουν φρένο στα όνειρα τους. Αν θελήσουν πραγματικά κάτι, θα πρέπει να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να το αποκτήσουν – κάτι που όπως φαίνεται έκανε και εκείνη και μένει να αποδείξει αν θα παραμείνει στη σκηνή των Food Startups.