Στάση εργασίας την Τετάρτη στο μετρό

Στάση εργασίας την Τετάρτη στο μετρό
Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και απεικονίζει τον οδηγό του μετρό, Αλέξανδρο Μπαρμπούνη, 36 χρονών να φωτογραφίζεται μέσα στην καμπίνα οδηγού του συρμού, Αθήνα Τετάρτη 22 Απριλίου 2020. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας αποκτήσαμε νέες συνήθειες, πήραμε αποστάσεις ακόμα και από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, φορέσαμε μάσκες, γεμίσαμε τις τσέπες μας με αντισηπτικά μαντηλάκια και σπρέι και κυρίως, διδαχτήκαμε να «Μένουμε σπίτι». Όχι όλοι όμως. Υπάρχουν κάποιες κατηγορίες πολιτών που επιμένουν να μένουν έξω για να μπορούμε όλοι εμείς να παραμένουμε στο σπίτι μας υγιείς και ασφαλείς, Πέμπτη 30 Απριλίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στάση εργασίας προκήρυξαν την Τετάρτη 26 Μαΐου οι εργαζόμενοι στο Μετρό, με τους συρμούς να μένουν ακινητοποιημένοι από την αρχή της βάρδιας μέχρι τις 10:00 το πρωί.

Στάση εργασίας προκήρυξαν την Τετάρτη 26 Μαΐου οι εργαζόμενοι στο Μετρό, με τους συρμούς να μένουν ακινητοποιημένοι από την αρχή της βάρδιας μέχρι τις 10:00 το πρωί.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση ΣΕΛΜΑ, βασικό αίτημα των εργαζομένων του Μετρό είναι η έναρξη διαπραγματεύσεων για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Οι εργαζόμενοι επίσης κάνουν λόγο για έλλειψη ανταλλακτικών και για τρένα με προβλήματα με αντίκτυπο στα δρομολόγια και τους επιβάτες.

«ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗ είναι η λέξη που μας έρχεται στο μυαλό και όλα τα παραπάνω μας αναγκάζουν να προκηρύξουμε προειδοποιητική στάση εργασίας: Την Τετάρτη 26/5/2021 από την έναρξη της λειτουργίας έως τις 10 το πρωί» καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων του Μετρό.