Σταθάκης: Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να κλείσει και το ζήτημα του χρέους

Σταθάκης: Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να κλείσει και το ζήτημα του χρέους
Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης αποχωρεί από το ξενοδοχείο Χίλτον μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών, Αθήνα, την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

«Διαφορετικά θα καταστεί δυσχερής η προσέλκυση μακροχρόνιων επενδύσεων στη χώρα.»

«Εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης τα «παραπλανητικά», όπως αναφέρει, δημοσιεύματα περί «ανατροπής στη θέση της κυβέρνησης για το χρέος».

Ο υπουργός δήλωσε από το Βερολίνο: «Με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να κλείσει και το ζήτημα της βιωσιμότητας του μακροχρόνιου χρέους της Ελλάδας. Διαφορετικά θα καταστεί δυσχερής η προσέλκυση μακροχρόνιων επενδύσεων στη χώρα.»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο υπουργός Οικονομίας, μιλώντας σήμερα στο Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ που διοργανώνεται από τον Economist στο Βερολίνο, φέρεται να υποστήριξε, ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο έως το 2022 και το ζήτημα που τίθεται είναι η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του.

Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, ο κ. Σταθάκης είπε ακόμη μιλώντας στο φόρουμ πως η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί γύρω στις 27 Απριλίου και εκτίμησε πως τόσο το φορολογικό όσο και το συνταξιοδοτικό θα “περάσουν” από τη Βουλή χωρίς σημαντικά προβλήματα.

Ακόμα, ο κ. Σταθάκης σημείωσε πως “βλέπει” ισχυρή κυκλική ανάπτυξη αυτή τη στιγμή, ενώ εκτίμησε πως το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα βελτιώνεται μέρα με τη μέρα και θα υπάρξει οικονομική ανάπτυξη το β’ εξάμηνο. Επίσης, ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε πως οι ελληνικές αποκρατικοποιήσεις ενδέχεται να αποφέρουν 7-8 δισ. ευρώ.