Σταθερά μπροστά σε όλες τις δημοσκοπήσεις η Μέρκελ

Σταθερά μπροστά σε όλες τις δημοσκοπήσεις η Μέρκελ

Η Καγκελάριος διατηρεί το προβάδισμα τρεις μέρες πριν τις γερμανικές εκλογές. 

Σταθερό προβάδισμα διατηρεί ο κυβερνητικός συνασπισμός της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, μόλις τρεις ημέρες πριν από τις γενικές εκλογές της Γερμανίας, σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις.

Συγκεκριμένα σε δημοσκόπηση που παρουσίασε η δημόσια γερμανική τηλεόραση ZDF, αργά την Πέμπτη, το χριστιανοδημοκρατικό μπλοκ της Μέρκελ (CDU / CSU) θα κερδίσει το 40%, των ψήφων , ποσοστό αμετάβλητο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, ενώ η στήριξη στον κυβερνητικό της εταίρο το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP), φτάνει στο 5,5% ποσοστό που του παρέχει τη δυνατότητα εισόδου στο κοινοβούλιο.

Διαβάστε επίσης: «Όχι» του Στάινμπρουκ σε έναν «μεγάλο συνασπισμό»

Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλδημοκράτες, συγκεντρώνουν το 27% οι Πράσινοι το 9% ενώ η Αριστερά, λαμβάνει σύμφωνα με τη δημοσκόπηση για λογαριασμό του ZDF, το 8.5%. Το κόμμα των ευρωσκεπτικιστών, (AFD) αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα θα αποτύγχανε να κερδίσει κοινοβουλευτικές έδρες, καθώς λαμβάνει μόνο το 4% των ψήφων.

Σε άλλη δημοσκόπηση για λογαριασμό της Bild, οι χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ (CDU / CSU) κερδίζουν το 38%, ενώ οι αντιπολιτευόμενοι σοσιαλδημοκράτες ( SDP) θα συγκεντρώσουν 27% με 28% με τους Πράσινους συμμάχους τους να κερδίζουν το 8% με 8.5%. Στη δημοσκόπηση για την εφημερίδα Bild οι ευρωσκεπτικιστές που επιθυμούν μια μικρότερη ευρωζώνη, φαίνεται να κερδίζουν έδρες στο κοινοβούλιο της Γερμανίας.

Μέρκελ:«Βοήθεια στις αδύναμες χώρες υπό προϋποθέσεις»