Σταθερά «επίκεντρο» της πανδημίας η Αττική με 1.022 κρούσματα

Σταθερά «επίκεντρο» της πανδημίας η Αττική με 1.022 κρούσματα
Γιατρός στο Θριάσιο Γενικο Νοσοκομείο Ελευσίνας, Παρασκευή 05 Μαρτίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στο «κόκκινο» παραμένει η Αττική καθώς από τα 2.146 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ οι 1.022 μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο.

Στην Αττική εντοπίστηκαν για ακόμα ένα εικοσιτετράωρο τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Στο «κόκκινο» παραμένει η Αττική καθώς από τα 2.146 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ οι 1.022 μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο.

Αναλυτικότερα τα κρούσματα στις περιφερειακές ενότητες που ανήκουν στην Αττική:

Ανατολική Αττική: 133 κρούσματα

Βόρειος Τομέας Αθηνών: 137 κρούσματα

Δυτική Αττική: 53 κρούσματα

Δυτικός Τομέας Αθηνών: 152 κρούσματα

Κεντρικός Τομέα Αθηνών: 330 κρούσματα

Νήσων: 6 κρούσματα

Νότιος Τομέας Αθηνών: 113 κρούσματα

Πειραιώς: 98 κρούσματα

Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 302 νέες μολύνσεις.

Ο χάρτης της διασποράς – Πού εντοπίζονται τα 2.146 νέα κρούσματα

Μειωμένο αριθμό κρουσμάτων ανακοίνωσε σήμερα η Ελλάδα, με 2.146 άτομα να διαγιγνώσκονται θετικοί στον κορωνοϊό τις τελευταίες 48 ώρες.

Συγκεκριμένα, σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε μόλις 2.146 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις, ωστόσο από τον αριθμό αυτό δεν μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, δεδομένου ότι λόγω Πάσχα τα διαγνωστικά κέντρα υπολειτουργούν, έτσι πραγματοποιείται μικρότερος αριθμός τεστ.

Σταθερά, όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη. Σε δύσκολη κατάσταση παραμένει η Λάρισα και η Αιτωλοακαρνανία.