Σταθεροποιούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια

Σταθεροποιούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια
People stand in front of a display showing the Nikkei average in Tokyo June 29, 2015. Japan's Nikkei share average slipped to a one-week low as risks of Greece defaulting on its debt repayment this week spiked dramatically, forcing Athens to impose capital controls to halt bank runs. REUTERS/Thomas Peter - RTX1I70X

Τόκιο, Χονγκ Κονγκ και Σεούλ σημειώνουν οριακή άνοδο – Ελαφρά πτώση του ευρώ.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια καταγράφουν σήμερα μία ανάπαυλα έπειτα από τη χθεσινή πτώση εξαιτίας της ελληνικής κρίσης. Το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ άνοιξε με ελαφρά άνοδο του 0,04%, η οποία εξελίχθηκε σε 1,21% στο μέσον της συνεδρίασης με επωφελείς αγορές έπειτα από τη χθεσινή πτώση.

Στο Τόκιο, ο Nikkei άνοιξε με άνοδο 0,32%, που εξελίχθηκε σε 0,11% στο μέσον της συνεδρίασης. Η Σεούλ βρισκόταν στο 0,20% στο μέσον της συνεδρίασης, ενώ ο δείκτης του χρηματιστηρίου του Σίδνεϊ ήταν σταθερός.

Το σενάριο στάσης πληρωμών της Ελλάδας βαρύνει με εν δυνάμει συνέπειες επί του ευρώ. Το ευρωπαϊκό νόμισμα, η ισοτιμία του οποίου ενισχύθηκε ελαφρά στο τέλος της χθεσινής ημέρας, εμφάνισε και σήμερα πτώση στο 1,1192 δολάριο και 136,90 γεν, χωρίς ωστόσο να σημειώσει μεγάλη υποχώρηση.

“Η μεγάλη έκπληξη είναι ότι το ευρώ δεν αποδυναμώνεται σημαντικά”, δήλωσε ο Μάθιου Σέργουντ της Perpetual Ltd σε σημείωμά του προς τους πελάτες, σύμφωνα με το Bloomberg. “Η αγορά πιστεύει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι διαχειρίσιμη σε περίπτωση εξόδου από την ευρωζώνη”.