ΣτΕ: Διακόπηκε η συνεδρίαση, δεν υπάρχει απόφαση για τις άδειες

ΣτΕ: Διακόπηκε η συνεδρίαση, δεν υπάρχει απόφαση για τις άδειες
Αποψη από συνεδρίαση της ολομέλειας του Συμβούλιου της Επικρατείας , Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016. Εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι αιτήσεις ακυρώσεως που έχουν καταθέσει οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας κατά αποφάσεων που σχετίζονται με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Δεν έχει καταλήξει σε απόφαση για το αν θα γίνουν δεκτές οι προσφυγές των καναλιών.

Χωρίς απόφαση διακόπηκε η κρίσιμη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ για το αν θα γίνουν δεκτές η όχι οι προσφυγές των καναλιών για να μπορέσει το δικαστήριο να περάσει στην ουσία της υπόθεσης και να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα η μη του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αν γίνει δεκτή η εισήγηση του κ. Γιώργου Παπαγεωργίου που έχει ταχθεί υπέρ της απόρριψης των προσφυγών, τότε το θέμα θα τελειώσει εδώ και το δικαστήριο δεν θα εξετάσει, σε αυτή τη φάση, την ουσία των θεμάτων που έχουν τεθεί.

Όμως μπορεί να επανέλθει και να κρίνει για τη συνταγματικότητα η μη του νόμου της κυβέρνησης καθώς στις 13 Ιανουαρίου έχει προσδιοριστεί προς εκδίκαση νέο πακέτο προσφυγών με άλλη νομική βάση.

Νωρίτερα η συνεδρίαση διεκόπη, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για βόμβα, που όμως αποδείχθηκαν φάρσα, ενώ υπήρξαν και στιγμές έντασης που προκλήθηκαν από τοποθετήσεις επί διαφόρων θεμάτων μέσα στην Ολομέλεια.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο πότε η Ολομέλεια θα συγκληθεί εκ νέου.