Στεφανία Φραγκίστα: Η Ελληνίδα designer που ντύνει τους μεγάλους σταρ

Στεφανία Φραγκίστα: Η Ελληνίδα designer που ντύνει τους μεγάλους σταρ

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη της επιτυχημένης σχεδιάστριας Στεφανίας Φραγκίστα στο People.

Πριν χρόνια βρέθηκες στην παραλία Pink Sands στις Μπαχάμες αναζητώντας ένα μαγιό που να σου αρέσει. Δεν βρήκες κάτι ξεχωριστό και εκεί γεννήθηκε η ιδέα να ξεκινήσεις τη δική σου σειρά που αρχικά ονομάστηκε Pink Sands. Πόσα έχουν αλλάξει από τότε;

Πάρα πολλά! Καταρχάς έχουν αλλάξει οι τάσεις της μόδας. Έπειτα έχει αλλάξει για μένα προσωπικά η έννοια του «τρέχω τη δική μου εταιρεία μόδας». Αλλά κυρίως συνειδητοποιώ πως έχουν περάσει 9 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων έχω συλλέξει την απαραίτητη γνώση για να δημιουργώ πραγματικά καλά (εύχομαι και ξεχωριστά) μαγιό. Το πιστό –και διαρκώς αυξανόμενο- πελατολόγιό μας, αποτελεί τεράστια ηθική ικανοποίηση.

Ποιές είναι οι τάσεις που πρωταγωνιστούν στην τελευταία σου συλλογή, τα trends που προτείνεις για φέτος;

Τα ψηλόμεσα μπικίνι, τα statement ολόσωμα με κόψιμο ψηλά στο πόδι, τα παιχνιδιάρικα βολάν, οι λεπτομέρειες με τους χρυσούς κρίκους, τα μεταλλικά υφάσματα, οι πολύχρωμες “pin-up” ρίγες και το αγαπημένο μου κόκκινο της φωτιάς.

Βλέπουμε πως η συλλογή έχει εμπλουτιστεί και με αρκετά ρούχα. Είναι κάτι που θα ενισχυθεί κι άλλο στο μέλλον;

Πράγματι, εκτός από τη σειρά beachwear, κάθε χρόνο προτείνουμε και επιλεγμένα κομμάτια που μπορούν φορεθούν και για τις βόλτες στην πόλη.

Ποιές Ελληνίδες σταρ ή fashion πρόσωπα (μοντέλα, μπλόγκερς κλπ) θεωρείς πως μέσα από τις εμφανίσεις τους προτείνουν τάσεις στα μαγιό και τα beachwear;

Έχω διαπιστώσει ότι αρκετά υψηλό engagement –τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις εμφανίσεις με μαγιό- παρουσιάζουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Κατερίνα Καινούργιου, Έλλη Κοκκίνου, Ελένη Μενεγάκη, Δούκισσα Νομικού, Αθηνά Οικονομάκου, Ντορέττα Παπαδημητρίου. Οφείλω ωστόσο να ξεκαθαρίσω ότι όλα αυτά τα χρόνια μάς έχουν τιμήσει οι περισσότερες Ελληνίδες influencers και τις ευχαριστώ προσωπικά γι’ αυτό. Από bloggers, θεωρώ την Ευαγγελία Σμυρνιωτάκη (aka Styleheroine) πραγματική trendsetter.

Πιστεύεις στη δύναμη του Instagram και των influencers;

Ναι. Στην εποχή της τεχνολογίας και του καταιγισμού ερεθισμάτων μέσω τωνsocial media, οι digital influencers ασκούν αναμφίβολα σημαντική επιρροή, ειδικά στον τομέα της μόδας. Εκείνοι ωστόσο που έχουν τη δύναμη να διαμορφώσουν τη γνώμη του κόσμου, είναι λίγοι.

Σε έχουν προσεγγίσει για να φορέσουν δημιουργίες σου ή έχει τύχει να επιλέξουν από σημεία πώλησης στο εξωτερικό μαγιό και beachwear Stefania Frangista αναγνωρίσιμες γυναίκες διεθνούς βεληνεκούς;

Με χαρά έχουμε διαπιστώσει ότι διεθνείς celebrities έχουν επιλέξει κατά καιρούς δημιουργίες μας, είτε από σημεία πώλησης στο εξωτερικό, είτε από τις μπουτίκ των luxury ξενοδοχείων/resorts με τα οποία συνεργαζόμαστε. Η Angelina Jolie και η Irina Shayk είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Πού μπορούμε να βρούμε τα Stefania Frangista εκτός από το e-shop σου;

Πέραν του ηλεκτρονικού μας καταστήματος στο www.stefaniafrangista.com, στην Ελλάδα οι συλλογές Stefania Frangista και Pink Sands φιλοξενούνται μεταξύ άλλων στα πολυκαταστήματα attica The Department Stores, σε επιλεγμένες μπουτίκ, σε luxury beach pop-ups και κορυφαία ξενοδοχεία σε κοσμοπολίτικους προορισμούς.

Ποιό είναι το αγαπημένο σου μέρος για διακοπές στην Ελλάδα και ποιό στο εξωτερικό;

Ψηφίζω Σίφνο και Κίμωλο, ενώ αγαπημένος μου προορισμός στο εξωτερικό είναι το Μεξικό!

Ποιό από τα μαγιό της φετινής σου συλλογής είναι το δικό σου αγαπημένο;

Φετινή μου αδυναμία είναι το μπικίνι Maya, ένα must have τριγωνάκι στο αγαπημένο μου κόκκινο χρώμα, ενώ από ολόσωμα ξεχωρίζω το Beverly PinkStripes –και στα δύο φιγουράρουν χρυσά κρικάκια που τους προσδίδουν ένα ιδιαίτερο στυλ.

Πώς θα περιέγραφες το ιδανικό για εσένα beach look;

Ένα ωραίο μπικίνι και από πάνω ριχτή oversized πουκαμίσα ή τουνίκ, συνδυασμένα με μικρούς χρυσούς κρίκους στα αυτιά.

Περιέγραψέ μας μια τυπική μέρα καλοκαιρινών διακοπών για εσένα

Πρωινός καφές στο μπαλκόνι, παραλία, μπάνιο-ηλιοθεραπεία συντροφιά με ένα βιβλίο, late lunch γύρω στις 5μμ, απογευματινό μπάνιο, επιστροφή στο σπίτι/ξενοδοχείο και προετοιμασία για τη βραδινή βόλτα στα μπαράκια του νησιού. Προσπαθώ να περιορίζομαι σε 4-5 επαγγελματικά τηλεφωνήματα και να αφιερώνω max 1-2 ώρες απαντώντας σε emails –αναπόφευκτο αφού το καλοκαίρι η δουλειά μας βρίσκεται στο peak.

Ποιό βιβλίο θα σε συντροφεύσει στην παραλία;

Δεν έχω επιλέξει το βιβλίο των φετινών διακοπών, αλλά μάλλον θα είναι ένα ρομαντικό μυθιστόρημα.

Και ποιό είναι το αγαπημένο σου soundtrack καλοκαιριού;

Calvin Harris, Dua Lipa – One Kiss

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Στεφανία Φραγκίστα ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της φετινής λίστας 40 under 40 του Fortune.

Πηγή: Peoplegreece