Στέφανος Τσιτσιπάς: «Η ισότητα των ανθρώπων είναι η δική μου θρησκεία»

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Η ισότητα των ανθρώπων είναι η δική μου θρησκεία»
epa07113339 Greece's Stefanos Tsitsipas reacts during his doubles first round match of the Swiss Indoors tennis tournament at the St. Jakobshalle in Basel, Switzerland, 23 October 2018. EPA/GEORGIOS KEFALAS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Έλληνας τενίστας έστειλε και εκείνος το δικό του μήνυμα κατά του ρατσισμού μέσω Twitter.

Το δικό του μήνυμα κατά του ρατσισμού και κάθε φυλετικής, κοινωνικής ή οποιαδήποτε άλλης διάκρισης έστειλε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Σε αναβρασμό βρίσκεται ολόκληρος ο πλανήτης μετά τη σοκαριστική δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεσότα των ΗΠΑ, με διαδηλώσεις και πορείες κατά του ρατσισμού να πραγματοποιούνται σε κάθε μεριά της γης.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας τενίστας έστειλε και εκείνος το δικό του μήνυμα κατά του ρατσισμού μέσω Twitter.

«Η ισότητα των ανθρώπων είναι η δική μου θρησκεία», έγραψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος κατά τη διάρκεια της καραντίνας φρόντισε, επίσης, να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την πανδημία ενημερώνοντας για τα μέτρα προφύλαξης από τον ιό.

 

Το μήνυμα υπέρ της ισότητας συνοδεύει μια δυνατή φωτογραφία, στην οποία απεικονίζονται δύο χεράκια παιδιών να κρατάει σφιχτά το ένα το άλλο, ένα λευκό και ένα μαύρο, υπενθυμίζοντας ότι τα παιδιά δεν κάνουν διακρίσεις. Ένα παράδειγμα που πρέπει να ακολουθεί ο άνθρωπος καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.