Στεγαστικά δάνεια για πρώτη φορά μετά το 2011 δίνει στην Ελλάδα η HSBC

Ο τραπεζικός όμιλος «ξεπαγώνει» τον τομέα λιανικής, που είχε σταματήσει να λειτουργεί λίγο μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.

Στεγαστικά δάνεια για πρώτη φορά μετά το 2011 ανακοίνωσε ότι θα διαθέτει ξανά η HSBC Ελλάδος. Όπως ανακοίνωσε σε ειδική συνέντευξη Τύπου ο γενικός διευθυντής της τράπεζας, Peter Yeates, ο διεθνής χρηματοπιστωτικός όμιλος εμπιστεύεται τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας καθώς και τα ουσιώδη μεγέθη που παρουσιάζουν σταθερή βελτίωση και λανσάρει ξανά προϊόντα στον τομέα της λιανικής που είχαν «παγώσει».

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, τα στεγαστικά δάνεια της τράπεζας παρέχουν χρηματοδότηση για την αγορά πρώτης και δεύτερης κατοικίας, ανακαίνιση και μεταφορά δανείων από άλλες τράπεζες. Tα επιτόκια για τα νέα στεγαστικά δάνεια από την HSBC ξεκινούν από 2,75%. Στα βασικά χαρακτηριστικά του προϊόντος περιλαμβάνονται:

Δάνεια για αγορά κατοικίας και μεταφορά δανείων από άλλη τράπεζα:

  • Χρηματοδότηση έως 70% της αξίας του ακινήτου και διάρκεια δανείου 15 έτη.
  • Χρηματοδότηση έως 75% της αξίας του ακινήτου και διάρκεια δανείου 10 έτη.

Δάνεια για εργασίες ανακαίνισης:

  • Χρηματοδότηση έως 50% της αξίας της ανακαίνισης (ποσό δανείου έως 60.000 ευρώ και διάρκεια έως 10 έτη).

Επίσης, ανακοινώθηκε η υπηρεσία U Start!, που αποτελεί μια ολοκληρωμένη σειρά τραπεζικών υπηρεσιών και λύσεων, ειδικά για φοιτητές που σπουδάζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τον φοιτητή στο Ηνωμένο Βασίλειο καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών του. Ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα να ανοίξει το λογαριασμό U Start! στην Ελλάδα και να εξυπηρετείται με ασφάλεια στα πολυάριθμα καταστήματα της HSBC στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το πρόγραμμα U Start! παρέχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών, όπως: καταθετικό λογαριασμό, χρεωστική κάρτα, πιστωτική κάρτα, ιατρική ασφάλιση και ταξιδιωτική ασφάλιση. Δίνει, επίσης, δυνατότητα πρόσβασης στην υπηρεσία Phone Home, η οποία επιτρέπει επείγουσα ανάληψη μετρητών και αντικατάστασης της κάρτας του φοιτητή, εάν χαθεί ή κλαπεί και επανέκδοση του αριθμού PIN της κάρτας.

Επιπλέον, με το U Start! ο φοιτητής αποκτά πρόσβαση στην ολοκληρωμένη υπηρεσία Express Banking και μπορεί να εξυπηρετηθεί, είτε online μέσω της υπηρεσίας Internet Banking από την HSBC είτε μέσω της υπηρεσίας Phone Banking από την HSBC (καλώντας από σταθερό ή κινητό).

Το πακέτο υπηρεσιών U Start! παρέχει, επίσης, δωρεάν τη Διεθνή Φοιτητική Ταυτότητα ISIC (International Student Identity Card), η οποία προσφέρει στους φοιτητές πλήθος προνομίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα αλλά και σε 134 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τέλος, δόθηκε έμφαση και στον τομέα των πιστωτικών καρτών και τονίσθηκε ότι προσφέρεται το πιο προνομιακό επιτόκιο (7,99%) της αγοράς για νέες αγορές.