Στέλιος Πρασσάς: Μαραθωνοδρόμος ετών 92

Στέλιος Πρασσάς: Μαραθωνοδρόμος ετών 92
Μια συγκινητική συνέντευξη στον ΟΠΑΠ με αφορμή τα 40 χρόνια του Αυθεντικού Μαραθωνίου.

Ο αθλητισμός είναι για τον Στέλιο Πρασσά συνώνυμο της υγείας και γι αυτό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς του μέχρι και σήμερα, στα 92 του χρόνια.

Ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής και αρκετά χρόνια αργότερα, στα 58 του, μετά την παρότρυνση ενός γείτονα, αποφάσισε να δοκιμάσει τα όριά του στο αγώνισμα του Μαραθωνίου. Πέρσι, σε ηλικία 91 ετών, έγινε ο μεγαλύτερος μαραθωνοδρόμος που τερμάτισε τα 42.195 μέτρα και η εμφανής συγκίνησή του κατά τον τερματισμό πρόδιδε το πόσο έντονα είχε ζήσει τη διαδρομή μέχρι τον δικό του «ναό», όπως χαρακτηρίζει το Καλλιμάρμαρο.

Εφέτος, στον επετειακό 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που διοργανώνεται, όπως κάθε χρόνο, από τον ΣΕΓΑΣ, ένας τραυματισμός θα τον κρατήσει μακριά από την εκκίνηση. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα απουσιάζει από τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού, αφού θα βρεθεί ανάμεσα στο πλήθος για να χαρίσει στους δρομείς το πιο ζεστό του χειροκρότημα.

Δείτε παρακάτω πώς περιγράφει ο Στέλιος Πρασσάς τη σχέση του με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, σε μια συγκινητική συνέντευξη που παραχώρησε στον Μεγάλο Χορηγό της διοργάνωσης, τον ΟΠΑΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: