Stephen Schwarzman (Blackstone): Δεσμεύτηκε να δώσει τη μισή του περιουσία για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Stephen Schwarzman (Blackstone): Δεσμεύτηκε να δώσει τη μισή του περιουσία για φιλανθρωπικούς σκοπούς
Blackstone Group CEO and Co-Founder Steve Schwarzman looks on during an interactive session with students at Indian Institute of Technology Bombay (IIT-B) on March 04, 2020 in Mumbai, India. (Photo by Himanshu Bhatt/NurPhoto) (Photo by Himanshu Bhatt / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Ο Schwarzman έχει υπογράψει τη «δέσμευση προσφοράς», η οποία απαιτεί από αυτόν να δώσει το μισό της ύψους 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιουσίας του πριν πεθάνει, ή στη διαθήκη του.

του Alan Murray

Ο διευθύνων σύμβουλος της Blackstone, Stephen Schwarzman, διευθύνει μια επιχείρηση αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων που πηγαίνει από επιτυχία σε επιτυχία. Στον ελεύθερο χρόνο του, διαχειρίζεται επίσης μια φιλανθρωπική δραστηριότητα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Schwarzman έχει υπογράψει τη «δέσμευση προσφοράς», η οποία απαιτεί από αυτόν να δώσει το μισό της ύψους 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιουσίας του πριν πεθάνει, ή στη διαθήκη του.

Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται.

Ο ίδιος έχει ήδη ξεκινήσει δίνοντας ένα δισεκατομμύριο δολάρια για τη χρηματοδότηση του Κτιρίου Schwarzman στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, τη Σχολή Υπολογιστικής Schwarzman στο MIT που επικεντρώνεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη, το Κέντρο Schwarzman για τις Ανθρωπιστικές Σπουδές στην Οξφόρδη που εξετάζει την ηθική της τεχνητής νοημοσύνης, το πρόγραμμα υποτροφιών Schwarzman Scholars στην Κίνα, και το Κέντρο Schwarzman για τη φοιτητική ζωή και τις τέχνες στο Πανεπιστήμιο Yale.

«Κάθε ένα από αυτά τα πρότζεκτ μοιάζει με μια νεοσύστατη επιχείρηση», μου είπε την περασμένη εβδομάδα. «Καθένας απαιτεί ένα εντελώς νέο όραμα για το γιατί κάτι πρέπει να αλλάξει και πώς κάνουμε τα πράγματα πιο ισχυρά, πιο χρήσιμα, πιο παραγωγικά. Ο στόχος μου δεν είναι απλώς να είμαι χρηματοδότης, αλλά να κάνω κάθε έργο να λειτουργεί μακροπρόθεσμα».

Ο Schwarzman ανακοίνωσε τα σχέδιά του για την ενίσχυση των φιλανθρωπικών του προσπαθειών. Προσέλαβε τον πρώην συνεργάτη της McKinsey, Bruce Simpson, για να βοηθήσει στη διοίκηση του ιδρύματος. Και ενώ ήταν στη McKinsey ο Simpson συνεργάστηκε με το Fortune σε μια προσπάθεια να αναπτύξει έναν οδηγό για εταιρίες που θέλουν να έχουν ως πυξίδα τους μια αίσθηση σκοπού.

Ο Simpson λέει ότι το Ίδρυμα Schwarzman θα είναι μια γέφυρα μεταξύ διαφορετικών τομέων – όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η ηθική (MIT και Οξφόρδη), ή οι τέχνες και οι επιστήμες (Yale), ή η Ανατολή και η Δύση (Schwarzman Scholars).

«Δεδομένης της κλίμακας των πόρων με τους οποίους πρέπει να ασχοληθώ, έπρεπε να εισάγω κάποια οργάνωση και κάποια δομή γύρω από την πρωτοβουλία», μου είπε ο Schwarzman. «Και έπρεπε να σχεδιάσω για το μέλλον. Κάποια στιγμή, όσο κι αν με ενοχλεί, δεν θα είμαι εδώ». Το όνομά του, ωστόσο, θα είναι μαζί μας για καιρό.

Πηγή: Fortune