Στη διεθνή πρωτοβουλία Coronovirus Global Response συμμετέχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη διεθνή πρωτοβουλία Coronovirus Global Response συμμετέχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει με τηλεδιάσκεψη στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, την Πέμπτη 23 Απριλίου 2020, στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα θετικά σχόλια των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος απέσπασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τα μέτρα και τον αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο έδρασε η ελληνική κυβέρνηση στην πανδημία. Στην τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και κοινών παρεμβάσεων, που θα διασφαλίζουν τη συνοχή και την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες της κρίσης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ποιοι έχουν συστήσει τη διεθνή αυτή διάσκεψη Δωρητών. Στο επίκεντρο η εξεύρεση φαρμάκου και εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στις 17:00 (ώρα Ελλάδος), μέσω τηλεδιάσκεψης, στη διεθνή πρωτοβουλία Coronovirus Global Response.

Πρόκειται για μια μεγάλη διάσκεψη δωρητών, την πρωτοβουλία για την οποία έχουν αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ηγέτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ΟΗΕ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η προεδρία του G20 και άλλοι.

Στόχος του μαραθωνίου δωρητών, που καλεί σε αλληλεγγύη κυβερνήσεων και ιδιωτών, είναι η συγκέντρωση πόρων ύψους 7,5 δισ. ευρώ προκειμένου να στηριχθεί η πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την ανάπτυξη γρήγορης και ισότιμης πρόσβασης σε ασφαλή και αποτελεσματική διάγνωση και θεραπεία και στην ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Κοινές λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει από αρχές Απριλίου θέσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την ανάγκη εξεύρεσης κοινών λύσεων σε ζητήματα όπως οι προμήθειες υγειονομικού υλικού.

Ενώ έχει ζητήσει να προβεί η Ε.Ε. από κοινού στην αγορά αδειών ευρεσιτεχνίας (πατεντών) για νέα εμβόλια και τεστ ταχείας ανίχνευσης, προωθώντας με αυτόν τον τρόπο την ταχύτερη δυνατή
διάδοση των μέσων καταπολέμησης του κορωνοϊού, τόνισε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.