Στη φυλακή η ηγεσία της Χρυσής Αυγής (upd)

Στη φυλακή η ηγεσία της Χρυσής Αυγής (upd)
Η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη μαζί με τους δικαστές στην έδρα του δικαστηρίου κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής, στο Εφετείο Αθηνών, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020. Συνεχίζεται η δίκη για τα καταδικασθέντα μέλη και την ηγεσία της Χρυσής Αυγής και πιθανόν να ανακοινωθεί η απόφαση ως προς το θέμα που αφορά τις αποκαλούμενες "αναστολές" στις εφέσεις των καταδικασθέντων σε καθείρξεις για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτές τις αιτήσεις αναστολής των ποινών.

Αυλαία έπεσε στη πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής, με το δικαστήριο να ανακοινώνει ότι δεν αποδέχεται τα αιτήματα αναστολής της φυλάκισης 38 καταδικασθέντων μέχρι την εκδίκαση των εφέσεων, συμπεριλαμβανομένης της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως έγινε γνωστό, στη φυλακή οδηγούνται οι: Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος ως διευθυντική ομάδα.

Επίσης οι Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Νίκος Μίχος ως μέλη της οργάνωσης.

Οι Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας, Δημήτρης Κουκούτσης και Ελένη Ζαρούλια μένουν ελεύθεροι μέχρι την έφεση, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της χρηματικής εγγυοδοσίας των 20.000 ευρώ.

Στη φυλακή οδηγούνται επίσης 14 συνεργοί του Γιώργου Ρουπακιά, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες της οργάνωσης Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής. Συνολικά οδηγούνται στη φυλακή 38 από τους 50 καταδικασθέντες σε καθείρξεις, μεταξύ των οποίων και οι 13 πρώην βουλευτές.

Ελεύθεροι αφήνονται οι Γιώργος Σκάλκος, Γιώργος Δήμου, Θωμάς Μαρίας, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός και Εμμανουήλ Δασκαλάκης, στους οποίους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Μετά τις ανακοινώσεις, η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε τη λήξη των συνεδριάσεων για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η Μάγδα Φύσσα μιλά με τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής μετά το πέρας της δίκης της Χρυσής Αυγής και την ανακοίνωση των ποινών των κατηγορουμένων, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020.
Η Μάγδα Φύσσα μιλά με τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής μετά το πέρας της δίκης της Χρυσής Αυγής και την ανακοίνωση των ποινών των κατηγορουμένων, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020.

Δάκρυα ανακούφισης από τη Μάγδα Φύσσα

Κατέρρευσε η Μάγδα Φύσσα στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, που στέλνει τη φυλακή τους βασικούς συνεργούς της δολοφονίας του γιού της και τη διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Η κ. Φύσσα ξέσπασε σε αναφιλητά μόλις η πρόεδρος ανακοίνωσε τις φυλακίσεις, πλαισιωμένη από συγγενείς, από φίλους του Παύλου Φύσσα, αλλά και τους δικηγόρους της οικογένειας, που επί 5,5 χρόνια παραστάθηκαν αφιλοκερδώς σε αυτή τη δίκη, όπως και όλη η Πολιτική Αγωγή.

Έξω από τη δικαστική αίθουσα δεκάδες πολίτες, που είχαν συγκεντρωθεί, υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα την απόφαση, αλλά και δίνοντας συγχαρητήρια στους συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής, ενώ φώναζαν «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί».

Στη ΓΑΔΑ Κασιδιάρης, Γερμενής, Ηλιόπουλος και άλλοι πέντε της Χρυσής Αυγής

Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος παρουσιάστηκε νωρίτερα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, στην Πεύκη, μαζί με την κόρη του Ουρανία Μοχαλολιάκου, η οποία παραπλάνησε τους δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από το σπίτι τους. Από το ΑΤ ο Μιχαλολιάκος με υπηρεσιακό όχημα μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, ενώ τον συνόδευε με δικό της αυτοκίνητο η κόρη του μαζί με την καταδικασθείσα αλλά με αναστολή μητέρα της Ελένη Ζαρούλια.

Η Ουρανία Μιχαλολιάκου μάλιστα επιτέθηκε με ύβρεις στους δημοσιογράφους μέσα από το αυτοκίνητό της ενώ ανάλογες σκηνές διαδραματίστηκαν κι έξω από ΑΤ Πεύκης.

Οκτώ από τους καταδικασθέντες για τη Χρυσή Αυγή έχουν ήδη οδηγηθεί στην ΓΑΔΑ, από τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής τους όπου παρουσιάστηκαν, ενώ και άλλοι δύο έχουν εμφανιστεί αυτοβούλως μέχρι στιγμής.

Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οδηγήθηκαν πριν από λίγο τα ηγετικά στελέχη και πρώην βουλευτές του ναζιστικού μορφώματος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, οι οποίοι παρουσιάστηκαν αυτοβούλως νωρίτερα στο αστυνομικό τμήμα Ραφήνας.

Επίσης στην ΓΑΔΑ μεταφέρθηκαν με οχήματα της Ασφάλειας και οι Γιώργος Πατέλης και Γιάννης Καζαντζόγλου, οι οποίοι είχαν παρουσιαστεί στο Α.Τ. Νίκαιας, ο Αναστάσιος Πανταζής και ο Μάρκος Ευγενικός από το Πέραμα, ο Γ. Τσακανίκας από την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής, ενώ στην Δραπετσώνα έχει παρουσιαστεί και ο Μάριος Αναδιώτης.

Ένας ακόμα από τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, ο Ιωάννης- Βασίλειος Κομιανός, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην Κέρκυρα.

Ο γενικός γραμματέας της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή , Νίκος Μιχαλολιάκος, επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο προκειμένου να πάει στην αστυνομική διέυθυνση της Αθήνας,.
Ο γενικός γραμματέας της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή , Νίκος Μιχαλολιάκος, επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο προκειμένου να πάει στην αστυνομική διέυθυνση της Αθήνας,.

Σχεδόν όλοι παραδόθηκαν, αναζητείται ο Παππάς

Στη διάθεση των αρχών βρίσκονται πλέον όλα τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, εκτός από τον υπαρχηγό Χρήστο Παππά, που παραμένει άφαντος μέχρι στιγμής και τον Γιάννη Λαγό που είναι ευρωβουλευτής.

Από την Αστυνομία έχουν ξεκινήσει έρευνες προκειμένου να εκτελεστεί η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Χρήστου Παππά, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.

Στο πλαίσιό των αναζητήσεων κλιμάκια της Ασφάλειας έκαναν έρευνες σε τρία σπίτια του ναζιστή υπαρχηγού της οργάνωσης, ένα στο Ίλιον και δύο στου Παπάγου, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ αναμένεται έρευνα σε ένα ακόμα σπίτι ιδιοκτησίας του στα Γιάννενα.

Ο Χρήστος Παππάς, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, είχε την υποχρέωση, βάσει περιοριστικών όρων να δίνει το παρών κάθε 1η του μηνός, στο αστυνομικό τμήμα Παπάγου, κάτι που τηρούσε μέχρι και αυτό το μήνα απαράβατα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μέχρι το 2015 από το δικαστήριο του είχαν επιβληθεί οι όροι να παρουσιάζεται τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, αλλά αυτό άλλαξε με βούλευμα και μεταβλήθηκε σε μία φορά το μήνα, κάτι που τηρούσε απολύτως τυπικά μέχρι και αυτό το μήνα. Τις τελευταίες μέρες όμως έχει εξαφανιστεί.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ θεωρούν πιθανό να εμφανιστεί τελευταίος, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν για να δημιουργήσει εντυπώσεις, αλλά αυτό δεν μειώνει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του.

Μέχρι αυτή την ώρα, μετά την εμφάνιση και των τελευταίων του «διευθυντηρίου» της οργάνωσης που προσήλθαν αυτοβούλως, στη ΓΑΔΑ κρατούνται συνολικά 22 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός Νίκος ΜΙχαλολιάκος, ενώ άλλοι 10, ανάμεσα τους και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος συνελήφθησαν στο Εφετείο, όπου ήταν παρόντες την ώρα της ανακοίνωσης της τελικής απόφασης και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Μεταγωγών.