Στη Grivalia Properties το πρώην εργοστάσιο της «Παπαστράτος» στον Πειραιά

Στη Grivalia Properties το πρώην εργοστάσιο της «Παπαστράτος» στον Πειραιά
ÐÝìðôç 4 êáé ÐáñáóêåõÞ 5 Ìáñôßïõ ôï êáðíåñãïóôÜóéï ÐÁÐÁÓÔÑÁÔÏÓ èá ðáñáìåßíåé êëåéóôü- áðüöáóç áíáãêáßá ëüãù ôùí ìåéùìÝíùí ðáñáãùãéêþí áíáãêþí ðïõ Ý÷åé ðñïêáëÝóåé ç ðôþóç ôçò áãïñÜò êáðíéêþí ðñïúüíôùí óôçí ÅëëÜäá , ÐÝìðôç 4 Ìáñôßïõ 2010 . ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÊÁÔÅÑÉÍÁ ÍÏÌÉÊÏÕ

Την απόκτηση του 49% των μετοχών της PPP3 ανακοίνωσε η Grivalia Properties. Το αντίτιμο ανέρχεται στα 5,038 εκατ. ευρώ.

 

Την απόκτηση του 49% των μετοχών της εταιρείας Piraeus Port Plaza 3 Ανώνυμη Εταιρεία Αξιολόγησης και Εκμετάλλευσης Ακινήτων, Ξενοδοχειακών Εγκαταστάσεων και Επιχειρήσεων ανακοίνωσε η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ.

H PPP3 έχει στην κατοχή της ένα μοναδικό ακίνητο στον Πειραιά το οποίο είναι το πρώην εργοστάσιο καπνοβιομηχανίας και καπναποθηκών της «Παπαστράτος» και είναι όμορο του κτιρίου ιδιοκτησίας της PPP1 και του ακινήτου ιδιοκτησίας της PPP2, εταιρειών στις οποίες η Grivalia συμμετέχει ήδη μετοχικά κατά 100% και 49% αντίστοιχα.

Πρόκειται για συνέχιση του επενδυτικού προγράμματος της Grivalia στην περιοχή του Πειραιά μέσω του οποίου προσδοκά να δημιουργήσει περαιτέρω σημαντική υπεραξία τόσο για τους μετόχους της όσο και για την τοπική κοινωνία.

Η επένδυση περιλαμβάνει τη συμμετοχή της Grivalia σε κοινοπραξία (joint venture) με σκοπό την ανακατασκευή των υφιστάμενων εγκαταστάσεων. Το ακίνητο θα αναβαθμιστεί και θα μετατραπεί από πρώην βιομηχανικό χώρο σε συγκρότημα γραφείων, καταστημάτων και θέσεων στάθμευσης σύγχρονων προδιαγραφών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα βιωσιμότητας συνολικής επιφάνειας 43.992 τ.μ. (συμπεριλαμβανομένων των υπογείων θέσεων στάθμευσης και βοηθητικών χώρων). Η Grivalia έχει προσυμφωνήσει να εξαγοράσει το υπόλοιπο 51% της PPP3 μετά το πέρας της μετασκευής του ακινήτου.

Λαμβάνοντας υπόψη την αξία του ακινήτου και τα υπόλοιπα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού της PPP3 κατά την ημερομηνία της συναλλαγής, το τίμημα που καταβλήθηκε για τη συναλλαγή ανήλθε σε 5,038 εκατ ευρώ.