Στη μάχη κατά του σχολικού εκφοβισμού μπαίνει η CISCO σε συνεργασία με το ΚΜΟΠ

Στη μάχη κατά του σχολικού εκφοβισμού μπαίνει η CISCO σε συνεργασία με το ΚΜΟΠ
Photo: pixabay.com
Μια πρωτοβουλία κατά του bullying σε σχολεία και διαδίκτυο με εργαλείο τις σύγχρονες τεχνολογίες.

Δράσεις επιμόρφωσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών κατά του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού περιλαμβάνει το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψε το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας με το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Δεξιοτήτων (DT&S) της CISCO, στο πλαίσιο του προγράμματος Live Without Bullying.

Πιο συγκεκριμένα, η συνεργασία αφορά στο πρόγραμμα «Μαθαίνω, προστατεύομαι, βελτιώνομαι και συνεισφέρω», μια πρωτοβουλία του DT&S, που θα ξεκινήσει να υλοποιείται σε συνεργασία με τη διεύθυνση Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης από τις 31 Οκτωβρίου 2022.

Το πρόγραμμα προβλέπει εβδομαδιαίες επισκέψεις μαθητών/τριών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων στη Θεσσαλονίκη, καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2022-2023, με σκοπό τη γνωριμία των μαθητών με την καινοτομία, τις σύγχρονες τεχνολογίες και πρακτικές και τη ρομποτική.

Στο πλαίσιο των επισκέψεων αυτών, ειδικοί του Live Without Bullying θα μιλούν στους μαθητές για θέματα που αφορούν τον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό, αλλά και την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Οι παρουσιάσεις θα αφορούν τρόπους αναγνώρισης, πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών bullying, τόσο εντός όσο και εκτός του σχολικού περιβάλλοντος.

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική συνεργασία, η οποία έρχεται να ενισχύσει τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού που ήδη υλοποιούμε σε όλη τη χώρα. Το πρόγραμμα “Μαθαίνω, προστατεύομαι, βελτιώνομαι και συνεισφέρω” αποτελεί μια εξαιρετική πρωτοβουλία και μια ακόμα ευκαιρία να φτάσει το μήνυμα κατά του εκφοβισμού σε ακόμα περισσότερους μαθητές και μαθήτριες», δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΚΜΟΠ, δημιουργός και υπεύθυνη του προγράμματος Live Without Bullying, Δρ. Αντωνία Τορρένς, κατά την υπογραφή του μνημονίου με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Ελλάδας, Κύπρου, Πορτογαλίας, Μάλτας της Cisco, Αντώνη Τσιμπούκη.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Λαμπρογεώργος, Client Executive Δημόσιου Τομέα και διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων, εμπνευστής της εν λόγω πρωτοβουλίας, σημείωσε πως η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί το ιδανικό άνοιγμα του Κέντρου προς την κοινωνία. Ανέφερε μάλιστα ότι ήδη έχουν κλείσει όλες οι Δευτέρες με επισκέψεις σχολείων, κάτι που, όπως είπε, δείχνει το υψηλό ενδιαφέρον και την ανάγκη για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.