Στη Νότια Κορέα κάνει τόση ζέστη που οι εργαζόμενοι φοράνε παγωμένα γιλέκα για να δροσιστούν

Στη Νότια Κορέα κάνει τόση ζέστη που οι εργαζόμενοι φοράνε παγωμένα γιλέκα για να δροσιστούν
ILLUSTRATION - 29 August 2019, Hamburg: To the topic service report of 11 August 2020: Too hot? Just because you find the temperature at work uncomfortable, you can't just go home. Photo: Christin Klose/dpa-tmn (Photo by Christin Klose / dpa-tmn / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Η Νότια Κορέα ανέβασε την προειδοποίηση για καύσωνα στο υψηλότερο επίπεδο για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια.

Παγωμένα γιλέκα και προσαρμοσμένα ωράρια προσφέρονται στους εργαζόμενους σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Νότιας Κορέας για την προστασία του προσωπικού από την αποπνικτική ζέστη, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για περισσότερο καύσωνα αυτόν τον μήνα.

Στους εργαζομένους στην εταιρεία παραγωγής πετροχημικών LG Chem Ltd. προσφέρονται παγωμένα γιλέκα για να διατηρούνται δροσεροί, ενώ οι εργαζόμενοι στη μεγαλύτερη χαλυβουργία της χώρας Posco Holdings Inc. και στην HD Korea Shipbuilding & Offshore Engineering Co. μπορούν να κάνουν εκτεταμένα διαλείμματα για την πρόληψη ασθενειών που σχετίζονται με τη ζέστη. Οι προσαρμογές έγιναν πρόσφατα λόγω της ανόδου των θερμοκρασιών, δήλωσαν εκπρόσωποι των εταιρειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ακραίες θερμοκρασίες «χτυπάνε» τεράστιες περιοχές του πλανήτη από την Ασία έως την Ευρώπη και την Αμερική, επιβαρύνοντας τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και αποτελώντας σοβαρή απειλή για την ανθρώπινη υγεία. Η Νότια Κορέα ανέβασε την προειδοποίηση για καύσωνα στο υψηλότερο επίπεδο για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια την περασμένη εβδομάδα, με ορισμένα τμήματα της χώρας να βιώνουν θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Η Νότια Κορέα έχει πληγεί από μια σειρά ακραίων καιρικών φαινομένων, με πλημμύρες και κατολισθήσεις τον περασμένο μήνα να καταστρέφουν σπίτια και δρόμους και να σκοτώνουν ανθρώπους. Ο πιο πρόσφατος καύσωνας έχει οδηγήσει στο θάνατο τουλάχιστον 22 ανθρώπων από την Τρίτη, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Πυρόσβεσης.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κορέας δήλωσε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να διατηρηθούν, σύμφωνα με την πρόβλεψη 10 ημερών που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν πιθανότατα γύρω στους 35 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα μέρη της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για να αντιμετωπίσει τη ζέστη, η LG Chem προσφέρει επίσης παρατεταμένα διαλείμματα εάν οι θερμοκρασίες προβλέπεται να παραμείνουν πάνω από 33 βαθμούς Κελσίου για περισσότερες από δύο ημέρες. Η κατασκευάστρια εταιρεία μπαταριών LG Energy Solution Ltd. δήλωσε ότι άλλαξε το ωράριο για το προσωπικό που εργάζεται σε εξωτερικές κατασκευές, ώστε να αποφεύγεται η έκθεση στα πιο ζεστά σημεία της ημέρας.

Η ναυπηγική εταιρεία Hanwha Ocean Co. δήλωσε ότι θα παρατείνει τα διαλείμματα για μεσημεριανό γεύμα κατά μία ώρα εάν οι θερμοκρασίες υπερβούν τους 31,5 βαθμούς Κελσίου και η Samsung Electronics Co. επεσήμανε ότι η εταιρεία συμμορφώνεται με τις κατευθυντήριες γραμμές της χώρας και ελέγχει συνεχώς τις θερμοκρασίες στους χώρους εργασίας της για να διασφαλίσει την ασφάλεια των εργαζομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: