Στοιχεία για τις «απειλές» που δήλωσε πως δέχθηκε καλείται να δώσει η Λαγκάρντ

Στοιχεία για τις «απειλές» που δήλωσε πως δέχθηκε καλείται να δώσει η Λαγκάρντ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητά από την επικεφαλής του ΔΝΤ να καταθέσει προκειμένου να διερευνηθεί το ζήτημα - Πιθανή η εξέταση των καταγγελιών Τσίπρα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, με επιστολή του προς τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, ζητάει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αναφορές της, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στους «Financial Times» για απειλές κατά της ζωής της, όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός ζήτησε περισσότερα στοιχεία από την κ. Λαγκάρντ προκειμένου οι ελληνικές Αρχές να προχωρήσουν σε νόμιμες ενέργειες και διαδικασίες.

Από την άλλη πλευρά, οι εισαγγελικές Αρχές εξετάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, εάν θα διατάξουν τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις σχετικές δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, αλλά και για τις ανάλογες καταγγελίες του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ έκανε λόγο για απειλές που δέχτηκε και εκείνος.