Το στοίχημα της αυτοδυναμίας για τον ΣΥΡΙΖΑ

Το στοίχημα της αυτοδυναμίας για τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην γραμμή της αυτοδυναμίας κινούνται στην Κουμουνδούρου εξαντλώντας όλα τα όπλα τους για την κυβερνητική πλειοψηφία.

Του Αντώνη Αντζολέτου

Προσηλωμένοι στην προγραμματική αντιπαράθεση παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ, με τους υπεύθυνους του επικοινωνιακού επιτελείου να τονίζουν πως η «στρατηγική φόβου της Ν.Δ δεν απέδωσε ακόμα και σε παραδοσιακά συντηρητικούς ψηφοφόρους». Δεν είναι τυχαίο ότι στον ΣΥΡΙΖΑ απέφυγαν να απαντήσουν με «γκρίζα» διαφήμιση, αλλά επέμειναν να απευθύνονται με θετικά μηνύματα και προτάσεις στην μεσαία τάξη, που έχει πληγεί περισσότερο από τις μνημονιακές πολιτικές. Σε αυτό το χώρο, αν και η πλειοψηφία πρόσκειται στη ΝΔ, εξακολουθούν να ποντάρουν στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αυξήσουν τα εκλογικά τους ποσοστά.

Σύμφωνα με έμπειρους αναλυτές το κλίμα κοινωνικής και οικονομικής ανασφάλειας που θέλησε να προκαλέσει η ΝΔ, δεν είχε την απήχηση του 2012.

Το άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα σε ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα από την Αθήνα ξεκαθαρίζοντας πως για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν διαχωρισμοί σε δεξιούς, αριστερούς και κεντρώους. Και χθες το βράδυ από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων «μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που έχει ενωθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξει την Ελλάδα».

Κορυφαία στελέχη υποστηρίζουν πως η πλειοψηφία των αναποφάσιστων δεν θα ψηφίσουν Ν.Δ. ή θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ή άλλο κόμμα ή δεν θα ψηφίσουν καθόλου. Οπότε η μάχη κατά της αποχής είναι ένα στοίχημα, το οποίο εξακολουθούν να θέλουν να κερδίσουν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος.
Μήνυμα νίκης από την Ομόνοια

Έχοντας στο πλάι του τον αρχηγό του Ισπανικού αριστερού κόμματος των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, αλλά και άλλους αριστερούς Ευρωπαίους ηγέτες, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει ένα μήνυμα νίκης για το βράδυ της Κυριακής. Στον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μια μεγάλης έκτασης συγκέντρωση αντάξια με αυτή του περασμένου Ιουνίου πριν από τις ευρωεκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή στις 3.00 μ.μ θα πραγματοποιήσει την διακαναλική συνέντευξη στο Ζάππειο, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα βρεθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου θα κλείσει την προεκλογική του εκστρατεία.

Τα πρώτα νομοσχέδια θα φέρουν σε δύσκολη θέση το ΚΚΕ
Η εμμονή του ΚΚΕ να βάλει κατά του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί κατά πολλούς στην Κουμουνδούρου να θεωρείται αναμενόμενη, όμως παρ’ όλα αυτά δεν είναι λίγα τα στελέχη που διερωτώνται τι θα πράξουν στον Περισσό, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει στην Βουλή τα πρώτα οκτώ νομοσχέδια που θα δώσουν “ανάσα” σε όλα τα λαϊκά στρώματα. Ουσιαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως αυτή θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξουν στους “συντρόφους τους” ότι η επιλογή τους να σταθούν απέναντι ήταν λανθασμένη.

Όπως είχε δημοσιεύσει το NEWS 247, αλλά επεσήμανε και ο Δημήτρης Στρατούλης, οι πρώτες νομοθετικές κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα είναι:

1. Eπαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, αποκατάσταση των ΣΣΕ και επαναφορά αρμοδιοτήτων του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

2. Επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης σε όσους παίρνουν μηνιαία σύνταξη λιγότερη από 700 ευρώ.

3. Κατάργηση των διαθεσιμοτήτων που οδηγούν σε απολύσεις στο Δημόσιο και αποκατάσταση όσων απολύθηκαν και δεν έχουν βγει σε σύνταξη γι’ αυτό το λόγο.

4. Aνασύσταση και αναβάθμιση του έργου των Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας σε ενιαίο δημόσιο Οργανισμό.

6. Kατάργηση της δυνατότητας των κυβερνήσεων για πολιτική επιστράτευση των απεργών.

7. Eπαναχορήγηση της μηνιαίας σύνταξης των 360 ευρώ του ΟΓΑ στους ανασφάλιστους υπερήλικες και ομογενείς.

8. Επίλυση επειγόντων ασφαλιστικών προβλημάτων των ελεύθερων επαγγελματιών.

9. Αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν τα άτομα με αναπηρία με τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Πηγή: news247.gr