Στυλιανίδης: Παράταση της αργίας και αύριο. «Δεν είναι ώρα ακόμα για απόδοση ευθυνών»

Στυλιανίδης: Παράταση της αργίας και αύριο. «Δεν είναι ώρα ακόμα για απόδοση ευθυνών»
Χρήστος Στυλιανίδης Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η παράταση της αργίας αφορά τις περιοχές, Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη.

Την παράταση της σημερινής αργίας λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα και αύριο Τετάρτη, ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης κατά την ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο. Όπως είπε ο υπουργός, η σημερινή αργία παρατείνεται και αύριο Τετάρτη σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη.

Ο κ. Στυλιανίδης επανέλαβε την απολογία της Πολιτείας η οποία, όπως είπε, δεν είναι προσχηματική και πρόσθεσε:

  • Χθες το βράδυ απεγκλωβίσαμε 3.500 συμπολίτες μας από την Αττική Οδό.
  • Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, πεζοπόρα τμήματα του Στρατού και της Πυροσβεστθικής μοίραζαν κουβέρτες και τρόφιμα.
  • Εγινε κάθε προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα προβλήματατων συμπολιτών μας που βρέθηκαν σε αυτήτη  θέση
  • Εχουν ήδη μεταφερθεί με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο προς την Αθήνα όσοι διανυκτέρευσαν στον αυτοκινητόδρομο.
  • Σε ό,τι αφορά τις ευθύνες δεν είναι η ώρα του απολογισμού, είπε ακόμη ο κ. Στυλιανίδης: «Τώρα είμαστε όλοι στο πεδίο», ανέφερε. Ωστόσο επέρριψε ευθύνες στη διαχείριση της Αττικής Οδού κάνοντας λόγο για ανεδαφικούς χειρισμούς και παραπέμποντας στη σύγκριση με την εικόνα που παρουσίασε η Εθνική Οδός.

Πότε θα υποχωρήσει η κακοκαιρία «Ελπίδα» και ο παγετός

Η κακοκαιρία «Ελπίς», σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, σταδιακά υποχωρεί, με τα φαινόμενα βαθμιαία να εξασθενούν και μέχρι το τέλος της ημέρας να αποκτούν τοπικό χαρακτήρα και να περιορίζονται στην Κρήτη. Παράλληλα, τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο, με σταδιακή εξασθένηση.

Έως το μεσημέρι της Τρίτης (περίπου έως τις 14:00) οι τοπικές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο και τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης, ενώ βροχές, χιονόνερο και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα παραθαλάσσια τμήματα της Κρήτης και τα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία τα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές θα σταματήσουν και οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά της Κρήτης.

Παράλληλα, σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημεριανές ώρες.