Στην αγορά 27 νέων αεροσκαφών προχωρά ο Όμιλος Lufthansa

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με αυτήν την κίνηση η αεροπορική εταιρεία εξασφαλίζει το απαραίτητο μέγεθος του στόλου για την κάλυψη της ζήτησης τα επόμενα χρόνια. 

Στην αγορά 27 νέων αεροσκαφών μικρών και μεσαίων αποστάσεων, η οποία εγκρίθηκε από το Εποπτικό Συμβούλιο της Deutsche Lufthansa AG, προχωράει ο γερμανικός Όμιλος.

Σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου, θα οριστικοποιηθούν άμεσα οι τελικές παραγγελίες για 24 Airbus A320neo και τρία A321neo. Με αυτήν την κίνηση, ο Όμιλος Lufthansa εξασφαλίζει το απαραίτητο μέγεθος του στόλου για την κάλυψη της ζήτησης τα επόμενα χρόνια. Η συνολική αξία της επένδυσης ανέρχεται περίπου σε 3 δισ. δολάρια ΗΠΑ σε τιμές καταλόγου.

Συνολικά, ο Όμιλος έχει προχωρήσει σε παραγγελίες για 149 αεροσκάφη τύπου A320neo και A321neo, δεκατρία εκ των οποίων έχουν ήδη παραληφθεί και πετούν με τα χρώματα της Lufthansa.

Τα 27 νέα αεροσκάφη A320neo και A321neo (NEO: «New Engine Option») θα παραδοθούν το 2023 και το 2024. Τα δέκα από αυτά προορίζονται για τον στόλο της SWISS, ενώ τα υπόλοιπα θα απορροφηθούν από τις άλλες αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου.