Στην άκρη του γκρεμού τα σπίτια της Rosa de Jong

Η Ολλανδή σχεδιάστρια κατασκευάζει μικροσκοπικά σπιτάκια από φελλό, τα οποία φιλοτεχνεί με ψεύτικα βρύα και δέντρα.

«Το πιο σημαντικό για μένα είναι, στο τέλος ενός πρότζεκτ, να είναι όλοι ευτυχείς. Επιθυμώ να κάνω πράγματα που ο κόσμος να θέλει να τα κοιτά, όχι κάτι που να υποχρεώνεται να κοιτά».  Αυτά τα λόγια έχει να πει η Rosa de Jong για τα μικροσκοπικά σπιτάκια που «χτίζει» στο χείλος γκρεμών από φελλό. Τα μικροσκοπικά φυσικά περιβάλλοντα που φιλοτεχνεί είναι καλυμμένα από ψεύτικα βρύα και ένα γύρω στα σπιτάκια υπάρχουν δεντράκια (απ’ αυτά που χρησιμοποιούν οι μοντελιστές).

rosa de jong 2

Τα πιο πρόσφατα έργα της Ολλανδής σχεδιάστριας κρέμονται μεταξύ δύο γυάλινων πινάκων, στερεωμένα με λεπτό σύρμα. Συνεργάστηκε με τον πατέρα της για να κατασκευάσει τα ξύλινα πλαίσια αυτών των έργων (στα ξύλινα πλαίσια υπάρχουν μικρές ξύλινες βίδες που επιτρέπουν την αλλαγή θέσης αυτών των μικρών «βραχωδών νησιών»).

Δύο από αυτά, το «Remembered» και το «Imagined» θα παρουσιαστούν σε έκθεση στην αίθουσα τέχνης Antler, στο Πόρτλαντ του Όρεγκον (εγκαίνια, στις 24 Αυγούστου) και σε έκθεση στην αίθουσα τέχνης Paradigm, στη Φιλαδέλφεια (εγκαίνια, στις 30 Αυγούστου).

Φωτογραφίες: Instagram

Δείτε ακόμη: Μια έκθεση τέχνης στο βάθος του Ινδικού Ωκεανού