Στην ανακρίτρια σήμερα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου

Στην ανακρίτρια σήμερα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου
Το λογότυπο της εταιρείας Folli Follie, Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018. Τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της εταιρίας Folli Follie και πέντε μελών του ΔΣ μέχρι του ποσού των 160 χιλιάδων ευρώ διέταξε με προσωρινή εντολή της η πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ειρήνη Κατινιώτη. Η απόφαση εκδόθηκε μετά από αίτηση 3 επενδυτών και μιας ξένης εταιρίας που είχαν προσφύγει στο δικαστήριο.Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι την συζήτηση της κύριας αίτησης και αφορά περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώ. Εκτιμάται δε ότι είναι σημαντική, ανεξαρτήτως του ειδικού ποσού γιατί ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο και σε άλλους επενδυτές να επιχειρήσουν να κατοχυρώσουν το νομικό δικαίωμα αποζημίωσης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Για την υπόθεση κατηγορούνται άλλα 27 άτομα, πολλοί από τους οποίους είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους κατόπιν της απολογίας τους.

Σε απολογία καλούνται σήμερα ενώπιον των ανακριτικών αρχών για την υπόθεση Folli Follie μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Πρόκειται για τον Δημήτρη, τον Τζώρτζη και την Καίτη Κουτσολιούτσου, οι οποίοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στην 35η ανακρίτρια για αδικήματα τα οποία τους βαρύνουν σε βαθμό κακουργήματος.

Ειδικότερα, οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ανακρίνονται για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία ενώ η Καίτη Κουτσολιούτσου απολογείται για απάτη, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και χειραγώγηση. Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου την περασμένη εβδομάδα ζήτησαν και έλαβαν επιπλέον μερικές ημέρες προετοιμασίας για τις απολογίες τους και σήμερα εκπνέει η σχετική προθεσμία.

Επίσης, για την υπόθεση κατηγορούνται άλλα 27 άτομα, πολλοί από τους οποίους είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους κατόπιν της απολογίας τους.