Στην Αθήνα έφερε σήμερα η Qatar Airways το νέο αεροσκάφος Α350

Στην Αθήνα έφερε σήμερα η Qatar Airways το νέο αεροσκάφος Α350
Το προηγμένο τεχνολογικά αεροσκάφος πραγματοποίησε το παρθενικό του δρομολόγιοαπό την Ντόχα στην Αθήνα. 

Στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αφίχθη σήμερα για πρώτη φορά από την Ντόχα του Κατάρ το νέο αεροσκάφος της Qatar Airways Α350 XWB. To «διαμάντι» της συλλογής των αεροσκαφών της Qatar είναι ένα μεσαίου μεγέθους και μεγάλων αποστάσεων αεροσκάφος που αποτελεί την πλέον οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον επιλογή για τους ταξιδιώτες.

Το Α350 είναι εφοδιασμένο με τους εξαιρετικούς κινητήρες Rolls-Royce Trent XWB και καταναλώνει κατά 25% λιγότερα καύσιμα, παράγοντας λιγότερους ρύπους, καθώς η άτρακτος είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα, τιτάνιο και αλουμίνιο. Το συγκεκριμένο αεροπλάνο ανταγωνίζεται τα Boeing 787 και 777, ωστόσο θεωρείται πιο προηγμένο τεχνολογικά. Οι νέες θέσεις 18 ιντσών παρέχουν μεγαλύτερη άνεση, ενώ η καμπίνα χαρακτηρίζεται ως η πιο ήσυχη που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην πολιτική αεροπορία.

Δείτε εδώ μερικές φωτογραφίες από το εσωτερικό του αεροσκάφους:

1/4

H αεροπορική εταιρεία αποφάσισε να κάνει αυτό το δρομολόγιο με σκοπό να διευκολύνει με απευθείας πτήση τους επιβάτες που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα ή εκείνους που θέλουν να συνεχίσουν σε κάποιο άλλο προορισμό της Ευρώπης το ταξίδι τους μέσω της Αθήνας.

Η Qatar Airways είναι ο εθνικός αερομεταφορέας του Κατάρ. Iδρύθηκε το Νοέμβριο του 1993. Τα πρώτα της χρόνια, η εταιρεία ανήκε εξ ολοκλήρου σε μέλη της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ. Σήμερα η εταιρεία ανήκει κατά 50% στην κυβέρνηση του Κατάρ και κατά 50% σε ιδιώτες επενδυτές. Η Qatar Airways παρέχει υπηρεσίες σε ολόκληρη την Αφρική, την Κεντρική Ασία, την Ευρώπη, την Άπω Ανατολή, τη Νότια Ασία, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική και την Ωκεανία.