Στην Αθήνα η τεχνική ομάδα των θεσμών – Στο Παρίσι ο Τσίπρας

Στην Αθήνα η τεχνική ομάδα των θεσμών – Στο Παρίσι ο Τσίπρας

Πώς θα λειτουργεί το Brussels Group σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση.

Το Brussels Group θα συζητάει τα τεχνικά ζητήματα της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup και όποτε χρειάζεται θα εξουσιοδοτεί ομάδες για συλλογή δεδομένων που θα έρχονται στην Αθήνα και θα λαμβάνουν τις πληροφορίες που χρειάζονται, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές αναφερόμενες στην διαδικασία που θα ακολουθηθεί μετά την σημερινή πρώτη συνάντηση των τεχνικών επιτροπών στις Βρυξέλλες.

Οι τεχνικές ομάδες που θα έρχονται στην Αθήνα δε θα είναι στα υπουργεία ή στις υπηρεσίες του κράτους, προσθέτουν οι ίδιες πηγές και ανακοινώνουν ότι αύριο θα έρθει στην Αθήνα η τεχνική ομάδα που θα συλλέξει μακροοικονομικά και δημοσιονομικά στοιχεία, ενώ τη Δευτέρα θα έρθει τεχνική ομάδα που θα συλλέξει χρηματοοικονομικά στοιχεία καθώς και στοιχεία που σχετίζονται με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί με ορίζοντα τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανακούφιση της κοινωνίας.

Στο μταξύ συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και με εμπειρογνώμονες του Οργανισμού, θα έχει σήμερα στο Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας. Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΟΣΑ, σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση εργασίας με τους εμπειρογνώμονες και τον Άνχελ Γκουρία. Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου προς τα διεθνή μέσα ενημέρωσης στις 16:30 ώρα Ελλάδας.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στο Παρίσι, ο ΟΟΣΑ οργανώνει και συνάντηση με στελέχη του Οργανισμού, αλλά και εξωτερικούς προσκεκλημένους, ενώπιον των οποίων ο Αλέξης Τσίπρας θα εκφωνήσει (στις 17:00) ομιλία με θέμα: «Η μεταρρύθμιση της Ελλάδας μέσα σε μια Ευρώπη που αλλάζει».